Aleksandar Rokic - Александар Рокић после операције проходао у ходалици, помозимо породици да заврши купатило
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

Александар Рокић после операције проходао у ходалици, помозимо породици да заврши купатило

pin - Александар Рокић после операције проходао у ходалици, помозимо породици да заврши купатило

Сиромашној породици Рокић и даље потребна новчана помоћ за одласке на физикалну терапију, као и материјал за изградњу купатила у трошној кући

 

Тешке муке су се навалиле на Недељку и Слободана Рокића из Бадовинаца. Тежи од сиромаштва, живота у трошном кућерку су патња и бол за сином Радосавом, кога су изгубили прошле године и тешка болест другог сина, Александра.
Он има осам година и од рођења болује од церебралне парализе. Брижни родитељи, упркос свему, сваког часа, сваког дана, свих осам година, трагају за адекватном терапијом како би Александар оздравио. У марту ове године у Ћуприји га је оперисао хирург Андреј Черешњев, захваљујући новцу прикупљеном преко фондације «Подржи живот». Родитељима се вратио осмех на лицима и нада да за Ацу «има лека».
– Та операција је била успешна. Извршене су интервенције на 15 тачака на мишићима, а наредне године треба да се уради нова операција – каже мајка Недељка.
Од априла, са малим прекидима, родитељи Ацу свакодневно воде у Шабац на физикалну терапију.

Слободан је до недавно радио, па је од његове скромне плате, накнаде за туђу негу и помоћ коју примају од државе и симболичних уплата хуманих људи, најпре одвајано за гориво, јер се мора отићи до болнице.
– Терапије су деловале, хвала богу и побољшање је видно. Од Удружења параплегичара и квадриплегичара «Параквард ВШ» из Вршца на поклон смо добили ходалицу. Ацо успева да стане на ноге и корача у ходалици. Додуше, уз моју помоћ, али како досад уопште није могао да се ослања на ноге, напредак је огроман. И даље доста времена проводи у кревету, али је очврснуо, хоће да устане, окреће се… – прича Недељка.
Никако два добра да се споје. Док Александрово здравствено стање иде набоље, отац Слободан је у међувремену остао без посла. Он и Недељка су уплашени како ће сву муку са Ацом изгурати без довољно пара. За три месеца дете ће водити у Бању Ковиљачу и, на срећу, држава ће платити трошкове. Али, предстоје свакодневне терапије до тада, па онда одлазак на контролу у Ћуприју, у октобру. Брзо ће и зима, требаће пара да се набаве дрва. Једну споредну просторију у кућици почели су да преуређују да би довели воду и уредили је у купатило.
– Када би нам добри људи дали материјал да уведемо воду у кућу. Ми сад не можемо да наставимо што смо започели, прече је да оставимо новац на страни да би Аца редовно ишао код физиотерапеута – кажу родитељи.
И досад су хумани људи помагали Рокићима. Недељка је срећна што се и недавни сусрет са председником општине завршио обећањем да ће и ове године, као и прошле, помоћи малом Александру. Сада би Рокићима добро дошле керамичке плочице, цеви, санитарије… Да доврше започето купатило и Александру који због парализе носи пелене приуште купање и одржавање личне хигијене.
М. М.

Новчана помоћ за лечење малог Александра Рокића може да се уплaти нa тeкући рaчун брoj
205-9011005106251-13

нa имe мajкe Нeдeљкe Рoкић. Такође, Рокићи би били захвални уколико би им се уступиле половне санитарије за опремање купатила. О томе се, уколико можете да помогнете можете договорити са Недељком и Слободаном Рокићем,
контак телефон је 065/4153171.

Aca Rokic u hodalici - Александар Рокић после операције проходао у ходалици, помозимо породици да заврши купатило

Related Images: