Prvaci naslovna - Bogatić: Đaci prvaci na prijemu u lokalnoj samoupravi (FOTO GALERIJA)
ИСТАКНУТО ТРАКА

Bogatić: Đaci prvaci na prijemu u lokalnoj samoupravi (FOTO GALERIJA)

pin - Bogatić: Đaci prvaci na prijemu u lokalnoj samoupravi (FOTO GALERIJA)

Pred početak nove školske godine, lokalna samouprava je danas priredila prijem za učenike prvog razreda iz svih škola sa područja opštine.

– Ove školske godine imamo 44 prvaka više nego lane, ukupno 279 – rekao je Miladin Stančetić, rukovodilac odeljenja opštinske uprave za društvene delatnosti, pozdravljajući najmlađe đake i njihove roditelje, bake i deke koji su prisustvovali svečanosti.

Slavko Đurković, zamenik predsednika Opštine Bogatić poručio je mališanima koji će sutra prvi put sesti u đačke klupe, da razmišljaj svojom glavom i uz igru i zabavu prihvate što više korisnih informacija koje će u životu praktično koristiti,  učitelje je podsetio da obavljaju jedan od najvažnijih društvenih zadataka i zamolio za puno strpljenja jer je period do četvrtog razreda najbitniji u razvoju dece, dok je roditeljima poručio da se potrude i u najvećoj meri, u skladu sa svojim mogćnostima, obezbede zdravo okruženje u kojem će deca da rastu i da se razvijaju.

Opština je, iz budžeta, svim prvacima poklonila po 4.000 dinara i saobraćajni komplet za bezbedan put do škole, dok je Crveni krst Bogatića svakom đaku darivao raspored časova.

D.G.

Related Images: