Srednja skola presuda Naslovna - Мачванска средња школа платиће милионску одштету због песничења на часу физичког и поломљеног носа!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Мачванска средња школа платиће милионску одштету због песничења на часу физичког и поломљеног носа!

pin - Мачванска средња школа платиће милионску одштету због песничења на часу физичког и поломљеног носа!

 

По пресуди Апелационог суда Мачванска средња школа бившем ученику Милошу Јоцковићу  и његовом оцу Драгомиру мора да исплати накнаду od 506.000.00 динара за нематеријалу и материјалну штету, за судске трошкове 181.370.00 и на укупан износ и затезну камате од 15. октобра 2012. године!

Тако ће батине које је Јоцковић добио на часу физичког васпитања 1. априла 2010. године,  са обрачунатом каматом, коштати школу више од 1,1 милиона динара!

Милош Јоцковић и његов отац, по судској пресуди, шест година касније ће наплати тешке телесне повреде,  умањену општу животну активност, претпљене физичке болове и страх од душевних болова због наружености, као и трошкове лекарског уверења и надоградње зуба – пресудио је 7. јула ове године Апелациони суд.

Милош Јоцковић је тада био ученик трећег разреда у Мачванској средњој школи. На часу физичког, након вербалног сукоба њега је песницом у главу ударио В.Н., наневши му тешке телесне повреде.

Школа је судском пресудом проглашена кривом због пропуштања вршења надзора над малолетницима за време наставе и мораће да исплати милионску штету.

Пре него што је поднео тужбу, Милошев отац, адвокат Драгомир Јоцковић, као његов старатељ ( у то време Милош је био малолетан), понудио је школи поравнање и тражио одштету од 300.000 динара. Школа, међутим, није прихватила овај предлог, већ је, у то време директор, Милисав Јоксимовић ангажовао адвоката Драгослава Милановића и са Јоцковићима је школа „ушла“ у судски спор.

Правоснажну пресуду Основни суд донео је 15. октобра 2012. године, а потврђена је Пресудом Апелационог суда 7. јула ове године.

Директорка школе Милица Дражић се налази на годишњем одмору, због чега нисмо  успели да сазнамо да ли школа има сопствених средстава за изврешење пресуде, или ће, као и у случају пресуде Апелационог суда по тужби смењеног директора Центра за социјални рад, новац обезбедити из општинског буџета.

Д. Грујић

Related Images: