Kuca Gajic Naslovna - У КУЋИ СВЕТИСЛАВА ГАЈИЋА, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ У ЦРНОЈ БАРИ
ИСТАКНУТО ТРАКА

У КУЋИ СВЕТИСЛАВА ГАЈИЋА, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ У ЦРНОЈ БАРИ

pin - У КУЋИ СВЕТИСЛАВА ГАЈИЋА, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ У ЦРНОЈ БАРИ

Светиславу Гајићу из Црне Баре, који је у понедељак ухапшен због сумње да је силовао малолетну Н.Б. по истеку полицијског задржавања од 48 сати по захтеву тужилаштва Суд је одредио притвор до 30 дана

 

Породица и рођаци Светислава Гајића (34) из Црне Баре, који је у понедељак ухапшен због сумње да је силовао четрнаестогодишњу Н.Б., ни данас не могу да верују шта их је снашло. Родитељи, супруга и рођаци са којима смо разговарали тврде да је четрнаестогодишња комшиница и рођака лажима отерала Светислава иза решетака. Убеђени су да ће се истрагом доказати да је невин, али не знају како да сперу  љагу кад буде доказано да није насилник. Две породице чије су куће преко пута једна друге до понедељка су живеле у слози, дружили су се, испомагали. Све се променило када је прекјуче Н.Б. пријавила полицији како ју је Светислав силовао у својој кући.

– Сечем своју главу да то није урадио. Осам година сам у браку са њим, имамо троје деце, познајем га добро. Ни мрава није згазио, а камоли да силује дете. Па, његова ћерка из првог брака има 13 година – прича супруга Слађана.

sladjana gajic - У КУЋИ СВЕТИСЛАВА ГАЈИЋА, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ У ЦРНОЈ БАРИ
Супруга Слађана Гајић

Полиција је у понедељак на саслушање Светислава одвела повређеног, са ушивеном ногом коју је исекао тестером док је секао дрва.  Деца и супруга су остали да плачу, а мајки Душанки и оцу Бранку умало није пукло срце.

Данас га је у притвору у Шапцу видела први пут након хапшења.

– Питао ме: Мати, да ли ти мислиш да ли бих ја то урадио? Не знам, сине дошла сам да ми кажеш, рекла сам му. – Она мати лаже. Ја нисам то урадио. Нисам прст ставио на њу, она може да измишља шта хоће -рекао ми је. Тражио је да иде на полиграф, да докаже да је није силовао. Ја верујем сину и гарантујем да он то није урадио, а кад се заврше све процедуре и ако буде одведен на полиграф то ће се и потврдити – каже мајка Душанка.

Отац Бранко је љут што је без основа бачена љага на породицу. Тешко се носи са прекорним погледима и осудама које је већ чуо у селу од појединих мештана, који су његовог сина већ осудили, а да кривица није доказана.

– Сто година ми Цигани живимо овде у Црној Бари и никад се ништа слично није десило. Обрукани смо и осрамоћени, јер је на мог сина набеђено да је то учинио. Доказаће се да није крив – говори отац.

Сестра од стрица Тања Гајић, пред кућом у којој је Гајић живео са супругом и четворо деце, такође не верује да се ту догодило силовање.

– Како је могуће да је силује у кући, а да то нико не чује. Стално су деца у кући и у дворишту, па комшилук… Нико није чуо врисак. Испашта невин – каже она.

Darko Markovic - У КУЋИ СВЕТИСЛАВА ГАЈИЋА, ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ У ЦРНОЈ БАРИ
Рођак Дарко Марковић Кану

Дарко Марковић – Кану такође тврди да је немогуће да је Светислав силовао четрнаестогодишњу девојчицу. Сведочи како  је његов рођак вредан и поштен човек који радом за надницу издржава своју породицу.

– Све је то лаж. Питајте у селу за њега кога хоћете. Сви ће рећи да је вредан, поштен, домаћин човек. За њега се отимају сељаци да ради.

„Мачва Пресс“ сазнаје да је  Н.Б. у полицији неколико пута мењала исказ, наводећи да се силовање десило на шљункари, потом да не зна ко ју је силовао, па је онда рекла  да је то учинио Светислав у његовој кући.

Д.Грујић

Related Images: