Skupstina 27 oktobar - Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС
ИСТАКНУТО ТРАКА

Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС

pin - Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС

Одборници Скупштине општине Богатић су, на данас одржаној седници, усвојили одлуку о задуживању буџета за 40 милиона динара, колико у општинској каси недостаје за реализацију више инфраструктурних пројеката.

Без расправе је усвојен извештај о остварењу прихода и расхода у општинском буџету у првих шест месеци ове године, кога је образложио Златко Лацковић, руководилац одељења за привреду и финансије. До 30. јуна у општинску касу се слило 4,5 посто мање новца него што је планирано, па су и расходи морали да буду мањи.

Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, изразио је уверење да ће до краја године приходи бити у потпуности остварени и да ће за спровођење програма пословања свих буџетских корисника бити довољно средстава.

– Зли језици и они који уопште не познају проблематику буџетског финансирања дају себи за право да шире дезинформације и коментаришу оно што не разумеју – рекао је Бесеровац.

Именовањем Владана Попадића (СНС) за новог директора Туристичке организације (уместо Снежане Јањић – НС) и нових чланова управних одбора више јавних установа и предузећа, на данашњој седници Скупштине општине је настављено формирање нове локалне власти.

Могло би се рећи да од данас Скупштина има већинску коалицију од 18 одборника СНС (и странака које су биле на листи за локалне изборе) и СПС. Нова Србија и Јединствена Србија дефинитивно неће бити део владајуће коалиције, мада су после локалних избора и конституисања Скупштине у јуну кадрови ових странака задржали неколико руководећих функција.

Душан Туфегџић, директор Дирекције за пољопривреду и председник ОО Јединствене Србије „преживео“ је смену подносећи оставку на одборничку функцију, а до краја месеца биће разрешени помоћници председника Општине – Никола Ђурковић (Јединствена Србија) и Жељко Којић (Нова Србија).

По коалиционом споразуму СНС и СПС, директорско место у Дирекцији за пољопривреду је припало Социјалистима, али је врло вероватно да због трансформирања Дирекције не буде постављен нови директор.

Учвршћивање власти СНС и СПС „заокружиће“ се именовањем нових надзорних одбора  у јавним предузећима и установама, као и школских одбора.

Д.Г.

Snezana Janjic 300x400 - Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС
Снежана Јањић, смењена директорка Туристичке организације

Vladan Popadic 300x400 - Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС

Владан Попадић, нови директор Туристичке организације

 

 

Skupstina 27 10 - Седница Скупштине општине: Кредит за инвестиције, смене кадрова НС и ЈС
Детаљ са данашње седнице

Related Images: