Sinisa Puzic skupstina 27 oktobar - Поново у опозицији - Синиша Пузић, председник Нове Србије: Коалиција СНС и СПС кадровски не може да донесе бољитак - очекујемо проширење коалиције
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ ТРАКА

Поново у опозицији – Синиша Пузић, председник Нове Србије: Коалиција СНС и СПС кадровски не може да донесе бољитак – очекујемо проширење коалиције

pin - Поново у опозицији - Синиша Пузић, председник Нове Србије: Коалиција СНС и СПС кадровски не може да донесе бољитак - очекујемо проширење коалиције

 

ИНТЕРВЈУ: Синиша Пузић, председник Нове Србије у Богатићу

 

После данашње седнице Скупштине општине јасно је да Ваша странка, Нова Србија, више неће бити део владајуће коалиције. Какво је расположење у странци?

 

– Нова Србија се на неки начин осећа повређено. Али, могло се и очекивати да ће две најјаче политичке странке у општини, уз притисак из врха, формирати скупштинску већину. Ми смо уверења да оваква скупштинска већина, са оваквим кадровима, није у стању да донесе бољитак нашој средини. Због тога се надамо да ће у ближој будућности доћи до проширења коалиције.

 

Бавите се политиком и свесни сте на који начин се кроји власт. Ипак, на данашњој седници СО противили сте се смени директорке Туристичке организације која је из Ваше странке?

 

– Политика је та која кроји власт, тако је у нашој држави. Нажалост, не подржавају се квалитетни људи и људи који су способни да раде одређене послове, већ је најјважније да су припадници одговарајућих политичких опција. Такав је случај и са директорком Туристичке организације која је данас смењена. Она је била на функцији јако кратко време, неких шест месеци, а и грађани и јавност знају како је радила и како је представљала општину Богатић. Постављена је нова особа, о којој  ја не бих да дискутујем, него ћу оставићу грађанима и јавности да дају свој суд. Али, ја сам убеђења, а време ће показати да ли сам био у праву, да та особа не може одговорити тим захтевима као што је то учинила Снежана Јањић.

 

Нови диреткор ТО, Владан Попадић је својевремено био кадар Нове Србије и обављао функцију директора ЈКП „Богатић“…

 

– Он је био наш кадар у младости, за неки други посао, где смо сви ми били укључени и максимално му помогли да ЈКП, где је био директор, ради тако како је радило.

 

Попадића сте поставили уместо Милана Пузића, такође „вашег“ директора. Тада многима није било јасно зашто Нова Србија мења сопствене кадрове на руководећим местима јер раније то  нико није радио.

 

– Увек смо се руководили жељом да се постигне бољитак. Сви ми са дужим радним искуством се укључивали и ангажовали, па се не могу заслуге за добре резултате у ЈКП у то време приписивати само појединцу.

 

Нова Србија у општини Богатић је од данас дефинитивно у опозицији. Ипак, Ви кажете да подржавате скупштинску већину. Објасните.

 

– Подржавамо стабилну коалицију и скупштинску већину која долази са врха. И ми смо део владајуће коалиције на врху. Али, залажемо се да се постављају кадрови који могу одговорити свему што ће бити постављено пред њих.

 

Од зимус сте, подржавајући Социјалисте, били део владајуће коалиције. Да ли сте имали лошу процену?  

 

– Не мислим да је то била грешка. Мислим да смо се окренули Социјалистима зато што је то озбиљна политичка странка на нашим просторима, која је са својим људима имала визију за будућност развоја општине. Не видим да у Српској Напредној странци у општини Богатић постоје људи који имају такве погледе на развој општине Богатић.

 

Да сте се приклонили Напредњацима, можда данас не бисте били у опозицији? СНС је, у односу на претходне локалне изборе постигао највећи успех, уместо четири одборника догурали су до девет и формирања власти…

 

– То се тако десило, али не можемо рећи да је такав изборни резултат постигнут захваљујући њиховом раду и залагању. У поједине изборним јединицама, где нису имали кандидата, добили су и 150 гласова. Значи, пресликано је гласање од врха до доле. Прави показатељ је МЗ Богатић. За ову месну заједницу  СНС није ништа урадио сем 200 метара тротоара у Улици Мије Јовановића, а добили су више од хиљаду гласова. Не можемо рећи да су их грађани наградили за њихов велики рад.

 

Значи, Нова Србија сада подржава коалицију у којој су Напредњаци…

 

– У овој ситуацији друга варијанта не постоји. Тако је од врха, то треба пренети и на локал.

 

На који начин ћете подржавати владајућу коалицију сада када сте у опозицији

 

– Ако не будемо у тој проширеној власти, у којој очекујемо да ћемо бити, бићемо конструктивна опозиција која ће подржавати све што је добро, а све што је лоше ми ћемо критиковати и износити у јавност.

 

Д. Грујић

Related Images: