IMG 1488 - Власт делe "Напредњаци" и "Социјалисти"
ИСТАКНУТО ТРАКА

Власт делe „Напредњаци“ и „Социјалисти“

pin - Власт делe "Напредњаци" и "Социјалисти"

Две најјаче политичке странке у локалном парламенту, СНС и СПС „заокружиће“ формирање локалне власти на наредној седници Скупштине општине, заказаној за 27. септембар.

Како је у интервјуу за последњи број листа „Ин Мачва“ најавио Ненад Бесеровац, председник ОО СПС, власт се формира по народној вољи. Тако су, бар за сада, искључене спекулације о широкој коалицији у којој су виђени Јединствена Србија и Нова Србија, те ће са 18 одборника скупштинску већину и расподелу најоодговорнијих функција „потврдити“ СНС и СПС.

Тако ће већ 27. септембра, уместо Снежане Јањић (Нова Србија) која је досад обављала функцију директорке Туристичке организације, на седници Скупштине општине на ову функцију бити именован Владан Попадић (СНС).

Snezana Janjic - Власт делe "Напредњаци" и "Социјалисти"
Snežana Janjić

Социјалистима је, поред Културно-образовног центра и Народне библиотеке, где на функцијама остају Тања Јуришић и Катарина Лазаревић, „припала“ и Дирекција за пољопривреду и село. За сада нема новог решења за директорско место у Дирекцији, што се доводи у везу са предстојећим гашењем ове Дирекције, па Социјалисти неће постављати новог директора на два месеца, а досадашњи директор Душан Туфегџић, на наредној седници неће бити разрешен.

У свим установама друштвених делатности: Дому здравља, Библиотеци, Културно-образовном центру, Центру за социјални рад и ПУ „Слава Ковић“ биће постављени нови управни одбори у којима ће седети само Напредњаци и Социјалисти.

За сада нису познати предлози за нове помоћнике председника Општине. Досад су ове функције обављали кадрови Јединствене Србије, Нове Србије и СНС, док ће, сазнајемо, по новој расподели два места припасти Социјалистима, а једно Напредњацима који ће задржати и функцију заменика председника Општине. Помоћнике, иначе, поставља председник Општине.

Слика поделе власти после 27. септембра изгледаће овако:

СНС – председник Скупштине општине, заменик председника Скупштине општине (СНП био на листи СНС), помоћник председника Општине, директор Туристичке организације, директор Центра за социјални рад, директор Дирекције за грађевинско земљиште

СПС – председник Општине, два помоћника председника Општине, секретар Скупштине општине, директори: ЈКП „Богатић“, Дом здравља, Народна библиотека, КОЦ.

Д. Грујић

 

Related Images: