Milenko Jovsic Naslovna - Домаћи производи из Миленковог шпајза
ИСТАКНУТО МОЗАИК

Домаћи производи из Миленковог шпајза

pin - Домаћи производи из Миленковог шпајза

Миленкo Јовшић, Совљака, пензионерске дане је посветио производњи здраве хране – зимнице, домаће ракије, ликера и којекавих ђаконија које у кућу могу да донесу преко потребан динар.
– У мом домаћинству се за наше потребе, али и за тржиште, припремају бројни производе из зимнице, сокови, ракије, ликери. Све што треба зими да буде у  шпајзу код нас се производи од непрсканог воћа и поврћа, по старим, традиционалним рецептима, без конзерванса. На сајмовима у Врњачкој Бањи, Београду, Шапцу, Ваљеву и другим градовима где сам био, све што произведемо има добру прођу – прича Јовшић.
Његов бренд носи назив «Етно-еко радионица Мачвански шпајз», који ће још више унапредити када заживи удружење које намерава да оснује и у њега укључи све који се баве сродном производњом.
– Циљ је да подигнемо квалитет, да повећамо производњу, унапредимо пласман и сами себи олакшамо набавку потребних материјала, сировина, амбалаже, да унапредимо маркетинг и своје производе понудимо ширем тржишту – додаје Јовшић, који је за своје производе већ освојио велики број признања. Последња је «бронза» за ракију од јабуке, са Сајма у Лопарама.

Д.Г.

Related Images: