Komunalno subvencije - Одобрене прве три субвенције за комуналне услуге
ИСТАКНУТО ТРАКА

Одобрене прве три субвенције за комуналне услуге

pin - Одобрене прве три субвенције за комуналне услуге

Десет месеци је требало да прође да првих троје сиромашних мештана Белотића и Метковића остваре право на субвенцију од 50 посто за комуналне услуге, по општинској Одлуци о  правима и услугама социјалне заштите.

Ова одлука је, како смо писали, усвојена 25. децембра 2015. године, али је о спектру права  и услуга које су њоме прописане, на ниову локалне самоуправе, мало ко је знао. После нашег текста поднети су први захтеви за субвенције за одношење смећа, али се онда јавио неочекивани проблем – ко ће «обрадити» захтеве и писати решења.

У општинској управи су сматрали да то треба да ради служба Центра за социјални рад. Тамо баш нису били расположени за додатни посао, али су на крају пристали и то тако што ће ван радног времена (суботом) правник обрађивати пристигле захтеве. Подразумева се да то општина мора да плати.

И раније, на пример када су грађани подносили захтеве за остваривање права енергетски заштићеног купца, управа и Центар за социјални рад су пребацивали лоптицу и «свађали се» у чијем је ресору овај посао.

Онима који могу да остваре било које право и услугу социјалне заштите, у крајњем случају је небитно коме ће предати захтев и ко ће потписати решење.

Али, зар у управи нема никога ко би у редовном радном времену радио на спровођењу скупштинске одлуке?

Д.Г.

Related Images: