Sala skolska - САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО СПОРТ

САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Спортски савез општине Богатић доставио нам је саопштење са моблом да га објавимо.

Поводом информација објављених на друштвеним мрежама Спортски Савез општине Богатић  обавештава јавност о следећем:

Термини за коришење спортске сале  ОШ “Мика Митровић“ Богатић се од 2013.године заинтересованим спортским клубовима додељују бесплатно, што је уједно  део финансирања клубова од стране локалне самоуправе. Напомињемо да се у претходном периоду до 2013.године, коришћење сале наплаћавало  па је сходно томе Карате клуб „Мачва“ Богатић  остао дужан  84.797,00 динара из  периода 2012.године.

Карате Клуб „Мачва“ је  ове године у расподели средстава добио 300.000,00 динара за редовне такмичарске активности  сходно достављеном  распореду такмичења и плаћен пут у износу од 73.000,00 динара за одлазак на Европско првенство одржано у Немачкој.

Врло је битно  напоменути  да је  усвајањем новог  Закона о спорту 2014.године,  као и  доношењем Правилника оа додељивању средстава   и Правилника о категоризацији клубова дошло  до знатно другачије расподеле средстава из општинских буџета, тако да се само на пример, већа средства додељују олимпијским спортовима, за разлику од неолимпијских , такмичарским екипама, односно лигама, посебно млађим категоријама који се такмиче у лигама, као и броју регистрованих – лиценцираних такмичара, стручних радника и сл.

С обзиром  на скроман буџет, Општина Богатић  можемо рећи  да издваја велика средства за спорт (у овој години средства износе 13.700.000,00 динара), како за такмичарски тако за школски спорт, као и за инфраструктуру, што је  показатељ   да смо једна од ретких општина у Србији у којој се у последње три године није угасио ни један клуб.  По евиденцији на територији општине Богатић постоји 34 регистрована клуба.

Спортски поздрав,

СПОРТСКИ САВЕЗ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.