Sala skolska - САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО СПОРТ

САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

pin - САОПШТЕЊЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Спортски савез општине Богатић доставио нам је саопштење са моблом да га објавимо.

Поводом информација објављених на друштвеним мрежама Спортски Савез општине Богатић  обавештава јавност о следећем:

Термини за коришење спортске сале  ОШ “Мика Митровић“ Богатић се од 2013.године заинтересованим спортским клубовима додељују бесплатно, што је уједно  део финансирања клубова од стране локалне самоуправе. Напомињемо да се у претходном периоду до 2013.године, коришћење сале наплаћавало  па је сходно томе Карате клуб „Мачва“ Богатић  остао дужан  84.797,00 динара из  периода 2012.године.

Карате Клуб „Мачва“ је  ове године у расподели средстава добио 300.000,00 динара за редовне такмичарске активности  сходно достављеном  распореду такмичења и плаћен пут у износу од 73.000,00 динара за одлазак на Европско првенство одржано у Немачкој.

Врло је битно  напоменути  да је  усвајањем новог  Закона о спорту 2014.године,  као и  доношењем Правилника оа додељивању средстава   и Правилника о категоризацији клубова дошло  до знатно другачије расподеле средстава из општинских буџета, тако да се само на пример, већа средства додељују олимпијским спортовима, за разлику од неолимпијских , такмичарским екипама, односно лигама, посебно млађим категоријама који се такмиче у лигама, као и броју регистрованих – лиценцираних такмичара, стручних радника и сл.

С обзиром  на скроман буџет, Општина Богатић  можемо рећи  да издваја велика средства за спорт (у овој години средства износе 13.700.000,00 динара), како за такмичарски тако за школски спорт, као и за инфраструктуру, што је  показатељ   да смо једна од ретких општина у Србији у којој се у последње три године није угасио ни један клуб.  По евиденцији на територији општине Богатић постоји 34 регистрована клуба.

Спортски поздрав,

СПОРТСКИ САВЕЗ