KZN SNS - НАПРЕДЊАЦИ САДА НАЈЈАЧИ У ПАРЛАМЕНТУ: Два одборника "Позитивне Мачве" приступилa СНС-у
ИСТАКНУТО ТРАКА

НАПРЕДЊАЦИ САДА НАЈЈАЧИ У ПАРЛАМЕНТУ: Два одборника „Позитивне Мачве“ приступилa СНС-у

pin - НАПРЕДЊАЦИ САДА НАЈЈАЧИ У ПАРЛАМЕНТУ: Два одборника "Позитивне Мачве" приступилa СНС-у

[bws_googleplusone]

Одборници Групе грађана „Позитивна Мачва“ у Скупштини општине Милан Дамњановић и Мирослав Ерић  данас су приступили Српској напредној странци, тако да је одборничка група СНС сада најјача у локалном парламенту са 11 одборника. 

-Приступање одборника „Позитивне Мачве“ је још један показатељ да сви препознају да СНС за своје грађане чини све у циљу настављања задатог пута који се односи на економски развој и даљи просперитет општине – рекао је Мирослав Дабић, председник Општинског одбора СНС на конференцији за медије.

Дамњановић је истакао да је ГГ „Позитивна Мачва“ од 2014. године заступљена у Скупштини општине.

– И раније, 2014. године и на изборима ове године Позитивна Мачва је декларативно подржала политику Српске напредне странке и са њом у протеклом периоду имала изузетну сарадњу. Поверење које нам је указано оправдаћемо радом и резултатима све у циљу побољшања квалитета живота грађана Мачве – рекао је он.

Члан СНС постао је и Велимир Станчетић, доскорашњи председник Општинског одбора Српске народне партије, који је изабран за одборника Скупштине општине на коалиционој листи са СНС.

– Овим чином пружамо пуну подршку Српској напредној странци на челу са Александром Вучићем – рекао је Станчетић, додајући да су осим њега СНС приступили  бивши чланови Општинског одбора СНП коју су недавно вратили чланске карте ове странке.

Скупштинска већина коју чине СНС и СПС сада има 20 одборника (СНС -11 и СПС – 9 одборника).

На питање о евентуалном новом „распореду снага“, Мирослав Дабић, који је на функцији председника Скупштине општине рекао је да са СПС досад није разговарано о изменама коалиционог споразума и другачијој расподели функција.

С обзиром да СНС по коалиционом споразуму припада једно место помоћника  у будућем кабинету председника Општине, спекулише се да ће ова функција припасти Дамњановићу.

Д.Г.

Related Images: