popis kuce naslovna - Ово има само у Србији: Поништено 9000 решења за озакоњење "дивљака" у Богатићу!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Ово има само у Србији: Поништено 9000 решења за озакоњење „дивљака“ у Богатићу!

pin - Ово има само у Србији: Поништено 9000 решења за озакоњење "дивљака" у Богатићу!

[bws_googleplusone]

Око 9000 решења за озакоњење дивље саграђених објеката у општини Богатић,  Министарство грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја је поништило зато што у време када су донета није постојао сателитски снимак!

У општинској управи у Богатићу су крајње озбиљно схватили спровођење озакоњења и по упутствима почели попис у јануару. До јуна је пописано више од 9000 дивље саграђених објеката и за све су донета решења. Из Министарства су тражили да им се доставе копије свих докумената из ових предмета: пописне листе, решења, доставнице… Фотокопир се усијао почетком септембра, а по грубој рачуници потрошено је више од 200.000 динара за папир и тонер.

После свега решења су поништена зато што је сателитски снимак  направљен у јулу ове, уместо крајем прошле године! У одељењу за урбанизам мораће да пишу нова. Општинска управа је практично „кажњена“ што је попис и послове озакоњења радила у законским роковима и што није добијала „опомене“од Министарства да озакоњење убрзава. Штавише, за попис и израду решења је ангажован велики броја радника како би се све урадило на време.

Поједине локалне самоуправе које су на самом почетку пописа и поступка озакоњења кашњење у изради сателитског снимка неће погодити.

То нема нигде, осим у Србији!

У општини Богатић попис само што није готов. Преостало је да се попише још око 700 објеката у Бадовинцима. Уколико се обезбеде пописивачи, све би могло да се заврши до 30. новембра који је законски рок за крај пописа.

Д. Грујић

Related Images: