Velimir Stancetic Naslovna 1 - Руководство СНП Ненада Поповића у Богатићу и стотину чланова напустили странку
ИСТАКНУТО ТРАКА

Руководство СНП Ненада Поповића у Богатићу и стотину чланова напустили странку

pin - Руководство СНП Ненада Поповића у Богатићу и стотину чланова напустили странку

[bws_googleplusone display=“plusone,share,follow“]

Вољом руководства Српске народне партије у Богатићу вечерас расформиран Општински одбор када су сви чланови присутни на састанку са народним посланицима вратили чланске карте. Револтирани због наметања мишљења и кадрова из централе странке. Досадашњи координатор СНП за Мачвански округ Миладин Станчетић вечерас сазнао да је смењен. – Мислим да председник странке Ненад Поповић ни не слути шта се вечерас догодило у Богатићу – каже Миладин Станчетић. Јуче ме је звао из Москве и вечерашњи састанак није требало да има овакав исход – каже Миладин Станчетић.

Чланови Општинског одбора Српске народне партије  у Богатићу, на челу са председником Велимиром Станчетићем вечерас су вратили чланске карте директору Душану Жарковићу. У кратком времену након тога, вечерас је још око 100 чланова напустило странку.

Досадашњи чланови странке Ненада Поповића су напуштањем странке исказали револит против непоштовања и неуважавања мишљења чланова одбора у Богатићу, неиспуњених предизбоних обећања везаних за коалицију са СНС и одлуке централе странке да се смени досадашњи координатор за Мачвански округ Миладин Станчетић и уместо њега постави Синиша Милосављевић, власник „Мачва Експреса“.

Velimir Stancetic 300x400 - Руководство СНП Ненада Поповића у Богатићу и стотину чланова напустили странку
Велимир Станчетић, председник ОО СНП и заменик председника СО Богатић

Директор странке Душан Жарковић и народни посланици Огњен Пантовић и Снежана Петровић који су присуствовали састанку замолили су чланове Општинског одбора да не доносе брзоплето одлуку те да преиспитају свој став о напуштању странке који је довео до његовог расформирања. Међутим, сви чланови одбора су разочарани што им се одлуке сервирају из централе, а они треба само да их прихватају. Такође, тек вечерас су сазнали да је смењен досадашњи координатор за Мачвански округ Миладин Станчетић, а уместо њега постављен Синиша Милосављевић за кога нису ни знали да је члан странке – сазнаје Мачва Пресс.

Миладин Станчетић, смењени координатор и члан колегијума СНП и ресорног страначког одбора за просвету  подржао је чланове Општинског одбора и чланове странке у одлуци да је напусте.

Miladin Stancetic 300x400 - Руководство СНП Ненада Поповића у Богатићу и стотину чланова напустили странку
Миладин Станчетић, члан колегијума СНП, блиски сарадник председника Ненада Поповића

– Убеђен сам да председник Ненад Поповић, који је тренутно у Москви не зна за овакав сценарио јер ме је јуче у 13,29 сати звао из Москве и поручио да на вечерашњем састанку посланицима  и директору странке кажемо све што мислимо  да треба.  Уместо тога, нама се представља нови координатор, а ни ја не знам када сам смењен. Ако остане овако, ја ћу своју чланску карту вратити лично председнику, јер сам пре две године први у Србији кренуо са оснивањем странке овде у Богатићу. Странка је имала 227 чланова са чланским картама и још око 200 који су попунили приступнице и учествује у власти у општини Богатић – рекао је Станчетић за „Мачва Пресс“.

Досадашњи председник Општинског одбора СНП Велимир Станчетић објавио је на Фејсбуку да је расформиран један од најуспешнијих Општинских  одбора СНП у Србији и да ће убудуће бити самостални одборник у Скупштини општине Богатић (изабран на овогодишњим изборима на коалиционој листи са СНС).

Д.Грујић 

Related Images: