Pesacki prelaz Naslovna - Опасан пешачки прелаз код школе у Богатићу
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ ТРАКА

Опасан пешачки прелаз код школе у Богатићу

pin - Опасан пешачки прелаз код школе у Богатићу

[bws_googleplusone]

Од седам пешачких прелаза у главној улици у Богатићу баш онај у близини школе је најмање безбедан!

У Улици војводе Степе у Богатићу, између две раскрснице од Баира до центра варошице, обележено је, веровали или не, СЕДАМ пешачких прелаза. Само за овај, код Основне школе „Мика Митровић“, који би требало да буде најбезбеднији, с правом се може рећи да је на погрешном месту и веома небезбедан за оне који га најчешће користе – ученике!

Уместо да ђацима омогући безбедан прелазак преко улице,  велика је опасност. На слици се види да је прелаз ужи него што је обележен (захвата канал са једне, а са друге стране пута и канал и паркинг), па је пешачима ускраћено више од метра ширине зебре.

САОБРАЋАЈКА У КЛЕЊУ: ПРЕГАЗИЛА ЧОВЕКА И НАПУСТИЛА МЕСТО НЕСРЕЋЕ

Често, као на нашој слици, са пешачког прелаза се „удара“ директно на паркиран ауто на тротоару јер возачи не обраћају пажњу и не примећују где се завршава паркинг, а где почиње тротоар.

Pesacki prelaz Naslovna - Опасан пешачки прелаз код школе у Богатићу
Са зебре на паркирани аутомобил или – у канал

Чудно су се „стручњаци“ поиграли са животима деце. На наредној фотографији је јасно да су још већа опасност за безбедно кретање по пешаком прелазу паркирани аутомобили  на коловозу (од банке Интезе до Хаване). Паркирана возила смањују прегледност саобраћаја. Штавише, мала деца тек кад су на половини пешачког прелаза могу у потпуности да уоче возило које им долази са леве стране из правца  хотела.

Pesacki prelaz nebezbedan - Опасан пешачки прелаз код школе у Богатићу
Од аутомобила паркираних на коловозу не виде се возила која долазе са леве стране

Требало би размислити о враћању пешачког прелаза на старо место, неколико метара уназад, као и о забрани паркирања на коловозу од скретања у Улицу др Младена Милошевића према центру. То би у овом делу прометне улице допринело безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно ђака.

Д. Грујић

 

Related Images: