Zivanovic naslovna - ШУШКА СЕ: ЕВО КО ЋЕ СЕДЕТИ У НОВОМ КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ШУШКА СЕ: ЕВО КО ЋЕ СЕДЕТИ У НОВОМ КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

pin - ШУШКА СЕ: ЕВО КО ЋЕ СЕДЕТИ У НОВОМ КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

[bws_googleplusone]

У кабинету председника Општине, који ће ускоро бити формиран по Закону о запосленима у јединицама локалне самоуправе, биће и помоћници председника. Они су, према ранијим решењима били функционери у Општинској управи, а по новој систематизацији њихова радна места „селе се“ у председнички кабинет.

Ко ће све осим помоћника седети у кабинету председника Општине Ненада Бесеровца и како ће кабинет бити организован, знаће се после новембарске седнице Скупштине општине и усвајања неопходних одлука.

http://macvapress.rs/beserovac-razresio-pomocnike-iz-nove-srbije-i-jedinstvene-srbije/

Када су у питању помоћници председника, Бесеровац их сада има двојицу: Зорана Ђорђића, који функцију обавља са квоте СНС и Небојшу Петронића (СПС).

Зоран Ђорђић, међутим, неће моћи да остане на том месту зато што не испуњава услове за председнички кабинет  (високо образовање, седми степен стручне спреме).

Шушка се да ће у његову фотељу сести мастер правник Матија Миловановић, још увек актуелни директор ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу“.

Matija Milovnovic 300x400 - ШУШКА СЕ: ЕВО КО ЋЕ СЕДЕТИ У НОВОМ КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
Матија Миловановић

Миловановић ће остати без директорске функције, али и посла, након што буде донета одлука о ликвидацији Дирекције. Наиме, он је конкурсом изабран на одређено време од четири године и његово преузимање у Општинску управу по интерном конкурсу није могуће. За разлику од њега, нико од шест радника који до ликвидације раде у Дирекцији раде на неодређено време, неће остати без посла. Интерном конкурсом, који се завршава сутра, они ће добити посао у Општинској управи.

По коалиционом споразуму СНС и СПС социјалистима припадају два места помоћника, а напредњацима једно.

Д. Грујић

Related Images: