Setva krediti Naslovna - Од сутра ујутро упис заинтересованих за бескаматне кредите за пролећну сетву
ИСТАКНУТО ТРАКА

Од сутра ујутро упис заинтересованих за бескаматне кредите за пролећну сетву

pin - Од сутра ујутро упис заинтересованих за бескаматне кредите за пролећну сетву

[bws_googleplusone]

Од сутра пољопривредници могу да се пријављују за бескаматне кредите за пролећну сетву. За субвенционисање камате и трошкове обраде кредита из аграрног буџета биће издвојено 4,6 милиона динара

За субвенционисање камате на краткорочне кредите пољопривредницима из аграрног буџета Општине Богатић у овој години биће издвојено 4,6 милиона динара.

„У понедељак 27. фебруара почеће упис пољопривредника заинтересованих за краткорочне кредите за набавку репроматеријала за пролећну сетву. Пошто се из аграрног буџета субвенционише сто посто обрачунате камате, то ће, практично, бити бескаматни кредити које ће одобравати банка Интеза. Општина ће пољопривредницима надокнадити  и трошкове обраде кредитног захтева. Услов је да се кредит врати до 30. априла 2018. године“, истакла је Ивана Ђукић, руководилац одељења за привреду, финансије и локални економски развој.

За куповину семена, горива, ђубрива и хербицида за предстојећу пролећну сетву пољопривредници без камате могу да добију позајмице у распону од 100.000 до 500.000 динара.

Пријаве се од сутра подносе у Одсеку за локални економски развој, пољопривреду и рурални развој (канцеларије 63 и 64 у згради Општине), а позив је објављен и на званичној интернет страници општине Богатић.

Д.Г.

Related Images: