Beserovac izabran - Саопштење председника општине: Узмите рачун, да победимо заједно
ИСТАКНУТО ТРАКА

Саопштење председника општине: Узмите рачун, да победимо заједно

pin - Саопштење председника општине: Узмите рачун, да победимо заједно

[bws_googleplusone]

Из кабинета председника Општине Богатић Ненада Бесеровца прослеђено нам је саопштење поводом наградне игре „Узми рачун и победи“, које преносимо у целости.

Поштовани суграђани,

Желим да Вам скренем пажњу на важност учешћа свих нас у борби против сиве економије.

Влада Србије је 2017. и 2018. годину прогласила за године борбе против сиве економије у којима се између осталог организује едукативна кампања у којој ће држава уз подршку привреде радити на унапређењу пореске културе, јачању пореског морала и подизању свести грађана да редовним измиривањем пореза заједно градимо боље и одговорније друштво. Једна од 68 мера из Националног програма за сузбијање сиве економије је и наградна игра „Узми рачун и победи“.

Учешћем у наградној игри Ви се не борите само за себе и потенцијалне вредне награде, већ и за нашу општину, кроз такмичење општина и градова које је стартовало упоредо са наградном игром. Активним учешћем Ви се борите и да наша локална самоуправа добије бесплатну зону бежичног интернета, уз друге вредне награде за нашу средину.

Неиздавање фискалних рачуна за робе и услуге и сваки динар утајеног пореза, а процена је да Србија дневно губи око 8 милона евра услед сиве економије, значи мања улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што једну земљу чини добрим местом за живот, а локалну самоуправу њеном квалитетном основном јединцом.

Поштовани суграђани уверен сам да ће наша локална самоуправа бити добар пример грађанског активизма у заједничкој борби да изградимо боље друштво за све, што је наш заједнички циљ.

УЗМИТЕ РАЧУН, ДА ПОБЕДИМО ЗАЈЕДНО !!!

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Ненад Бесеровац

 

Related Images: