Sladja Naslovna - БРАВО: Присебна и вешта медицинска сестра породила трудницу на паркингу!
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

БРАВО: Присебна и вешта медицинска сестра породила трудницу на паркингу!

pin - БРАВО: Присебна и вешта медицинска сестра породила трудницу на паркингу!

Слађана Дрмановић, медицинска сестра одељења хитног медицинског пријема Дома здравља у Богатићу је синоћ око 21,30 у аутомобилу на паркингу испред Дома здравља у Богатићу породила 32-годишњу трудницу из једног околног села.

– Жена је лежала умотана у ћебе, на задњем седишту аутомобила.  На путу до Дома здравља порођај је већ био почео. За кратко време се родио прелеп дечак, тежак нешто више од три килограма, са великим лепим црним очима – прича Слађана.

Ова искусна медицинска сестра била је веома присебна када је  у пријемну амбуланту узбуђено утрчао свекар, објашњавајући  да снаха почела да се порађа у ауту.  Дежурна докторка Рада Јуришић, техничар Милан Јестретић и возач санитета Синиша Мартиновић у то време указивали помоћ по позиву,  у Бановом Пољу и Клењу, а у амбуланти је  Слађаном остала да дежура са  доктором Бором Пантићем. Беба је журила на овај свет и није намеравала да чека повратак дежурне екипе, па је искусна и присебна медицинска сестра довршила порођај на паркингу Дома здравља.

– Жена се лако породила, и тек што сам „клемовала“ пупчаник, санитет се вратио са терена и за петнаест минута мајка и беба су транспортовани до шабачке  болнице. Колеге из Шапца су одале признање нашој хитној служби за овај подухват, а захвалила нам се и породица мајке – каже Слађана.

Особље хитне помоћи Дома здравља обавила је од оснивања више необичних порођаја трудница чије су бебе пожуриле на овај свет, а убедљиво најнеобичнији порођај обављен је 1999. године, у време бомбардовања.

Управо је главна актерка синоћње приче са лепим крајем, медицинска сестра Слађана Дрмановић тада  са колегиницом Душанком Малетић једну жену породила на тротоару испред бензинске пумпе у центру Богатића!

Д. Грујић

Related Images: