Naslovna - "Јанкови дани" у Глоговцу - Тихомир Несторовић и Драган Коларевић добитници награде "Јанко Веселиновић" за најбољи историјски роман  (ФОТО)
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

„Јанкови дани“ у Глоговцу – Тихомир Несторовић и Драган Коларевић добитници награде „Јанко Веселиновић“ за најбољи историјски роман (ФОТО)

pin - "Јанкови дани" у Глоговцу - Тихомир Несторовић и Драган Коларевић добитници награде "Јанко Веселиновић" за најбољи историјски роман  (ФОТО)

Поменом и полагањем венаца свежег цвећа на споменик великом књижевнику  у Глоговцу је почео други дан манифестације „Дани Јанка Веселиновића“, коју у част највећег мачванског књижевника трећу годину организује Културно-образовни центар из Богатића.

У порти цркве у Глоговцу потом су фолклорни ансамбл „Ђидо“, народни оркестар, КУД „Јелица“ из Црне Баре, Хор мачвански, чланови изворне певачке групе  и глумци Аматерског позоришта „Јанко Веселиновић“ извели пригодан културно-уметнички програм.

Проглашени су победници литерарног конкурса о животу и делу Јанка Веселиновића и добитници овогодишње награде за најбољи историјски роман, коју додељују Удружење књижевника Србије и Општина Богатић.

Књижевник Љубомир Ћорилић, у својству члана трочланог жирија,  саопштио је да су награду равноправно добили књижевници и новинари Тихомир Несторовић из Бијељине за роман „Илинчићи“ и Драган Коларевић из Београда за роман „Масони и сарајевски атентат“.

У оквиру манифестације синоћ је у свечаној сали Општине Богатић отворена изложба „Песник равнице“, аутора Бранислава Станковића, а о Јанку Веселиновићу је том приликом беседио књижевни критичар Милета Аћимовић Ивков.

Д.Г.

Related Images: