Grad Belotic Naslovna - Град тукао у Белотићу зато што центар Ваљево није издао команду стрелцу Миливоју да испали ракете
ИСТАКНУТО ТРАКА

Град тукао у Белотићу зато што центар Ваљево није издао команду стрелцу Миливоју да испали ракете

pin - Град тукао у Белотићу зато што центар Ваљево није издао команду стрелцу Миливоју да испали ракете

Миливоје Исаковић, стрелац на противградној станици  у Белотићу прексиноћ је био „на положају“ док се невреме са градоносним облацима приближавало овом селу, али из радарског центра у Ваљеву није добио команду да испали противградне ракете. Због тога и није могла да се избегне катастрофа на њивама у потесу „Велико поље“, а зашто Миливоју није наређено да пуца и разбије градоносне облаке, њему нити сељацима којима су уништени усеви нико није објаснио.

-Без команде из Ваљева не смемо да испаљујемо ракете. Таква је процедура – објашњава Миливој. Искусни стрелац објашњава да противградне ракете успешно дејствују на облаке висине преко шест хиљада метара, а када су облаци ниже онда ракете „прођу“ кроз њих.

Да ли је тако било и прексиноћ?

Од Репуличког хидрометеоролошког завода затражили смо одговор о дејствовању противградних станица у среду увече и зашто радарски центар Ваљево није издао команду да се пуца на градоносне облаке. Незванично „Мачва Прес“ сазнаје да је у среду увече дејствовало само четири до пет противградних станица на подручју општине Богатић.

У Белотићу је град обрао лубенице пре времена, омлатио пшеницу, воће и поврће. У селу не памте да су овако страдали од града у последњих педесет година.

Општина Богатић је упутила позив пољопривредницима да пријаве штету од града. Златко Лацковић из одељења за пољопривреду и рурални развој потврдио је за „Мачва Прес“ да је данас десетак пољопривредника из Белогића поднело захтев за процену и накнаду штете.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

image 0 02 05 accf3e1738e10f62fd0db10845289242eb7f645587a39022ae3043b4ecf36408 V 300x533 - Град тукао у Белотићу зато што центар Ваљево није издао команду стрелцу Миливоју да испали ракетеgrad1 300x578 - Град тукао у Белотићу зато што центар Ваљево није издао команду стрелцу Миливоју да испали ракете

Related Images: