Naslovna djaci generacije - Најуспешније: оне су понос Глушаца, Клења, Црне Баре и Дубља!
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

Најуспешније: оне су понос Глушаца, Клења, Црне Баре и Дубља!

pin - Најуспешније: оне су понос Глушаца, Клења, Црне Баре и Дубља!

[bws_googleplusone]

Ове младе девојке су: Милица Томић (ОШ „Цветин Бркић“, Глушци), Катарина Андић (ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Клење), Лидија Јуришић (ОШ „Јанко Веселиновић“, Црна Бара, и Катарина Кнежевић (ОШ „Никола Тесла“, Дубље).

Матуранткиње су основне школе, имају тек 15 година, од првог до осмог разреда нису добиле мању оцену од петице, „Вуковци“ су и „ученици“ генерације.

Нису баш причљиве, али све четири кажу да ће осмогодишње школовање памтити по дружењу, првим учитељима и учитељицама, разредним старешинама и свакој од њих растанак са основном школом је био тежак.

Заједничко им је што су осам година марљиво училе и заслужено добијале петице и награде.

Милици Томић, Лидији Јуришић и Катарини Андрић омиљени предмет је математика, док Катарина Кнежевић ни један не издваја са образложењем да је све подједнако учила.

Животни путеви свршених матураната, па и ове четири успешне ученице, разилазе се до омиљених средњих школа и образовних профиле према њиховим афинитетима, где ће стећи знања за занимања којима ће се у животу бавити.

Милица ће наставити школовање у Гимназији у Шапцу, Лидија у Сремској Митровици, у Медицинској школи, Катарина Андрић у Мачванској средњој школи у одељењу економских техничара, а Катарина Кнежевић се определила за одељење саобраћајне струке, такође у Мачванској средњој школи.

Д.Г.

 

Related Images: