Drina utapanje - Детаљи трагедије на Дрини - Салаш и Мачва у шоку после утапања унука и деде
ИСТАКНУТО ТРАКА

Детаљи трагедије на Дрини – Салаш и Мачва у шоку после утапања унука и деде

pin - Детаљи трагедије на Дрини - Салаш и Мачва у шоку после утапања унука и деде

Не прође лето, а да  се на Дрини не утопи неколико људи, али су после данашње трагедије у Салашу Црнобарском, где су у реци настрадали Михаило Симић (14) и његов деда Стојан (63), од шока занемели цело село и цела Мачва.

– Трагедија се догодила у потесу званом Подине, где је Дрина плитка али се ту копа шљунак па су на појединим местима кратери дубоки три и више метара. Вероватно су се Стојан и Михаило удавили зато што их је вода изненада повукла у дубину – прича један мештанин Салаша Црнобарског.

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА НА ДРИНИ

Рођаци и пријатељи Симића причају да се у реци одиграла права драма. Браћа Михаило и Марко су дошли на реку са дедом Стојаном да се освеже по пакленој жеги. Купали су се „на живој води“ и одједном је млађи Марко потонуо и почео да се дави. Михаило је покушавао да спасе млађег брата, али је и њега вода повукла у дубину. Очајнички спасавајући унуке деда Стојан је ускочио у воду, али је успео да на површину извади само млађег Марка.

– Вода на том месту није брза тако да тела нису отплутала далеко. Михаила је из воде извукао мештанин кога је Марко пронашао нешто даље од обале, док су за Стојаном трагали рониоци и његово тело пронашли три сата након трагедије.

У кући Симића је велика туга. Мирослав је у дану остао без оца и сина. Пошто је Тужилаштво наредило обдукцију тела несрећног дечака, која ће се обавити сутра, још се не зна да ли ће трагично настрадали унук и деда бити сахрањени  истог дана.

Д.Г.

Related Images: