Podine tragedija - Старији унук и деда се удавили после драме на Дрини, а млађи Марко се чудом спасао
ИСТАКНУТО ТРАКА

Старији унук и деда се удавили после драме на Дрини, а млађи Марко се чудом спасао

pin - Старији унук и деда се удавили после драме на Дрини, а млађи Марко се чудом спасао

Мештани Салаша Црнобарског и целе Мачве не памте трагедију каква се јуче догодила на Дрини, у потесу званом „Подине“. У речном виру страдали су Стојан (63) и старији унук Михаило (14), док се млађи унук Марко (12) после велике драме правим чудом спасао!

Marko Simic 300x290 - Старији унук и деда се удавили после драме на Дрини, а млађи Марко се чудом спасао
Тужан и потресен: Марко Симић

– Отишли смо са дедом на реку око три сата, а око четири су се њих двојица удавила. Михаило и ја смо били у води, купали смо се. Ја сам шетао и одједном упао у рупу. Михаило ми је додао руку да би ме извукао, али се оклизнуо и почели смо да тонемо обојица. Деда је скочио за нама. Ја сам успео да се ишчупам из вира, а њих двојица су остали доле у реци. Кад сам испливао на обалу претрнуо сам од страха, нисам био у стању да ходам. Позвао сам тетку Снежану и јавио јој да су се брат и деда удавили – прича кроз сузе и данас видно потресен Марко, који не уме да објасни како је успео да се спасе иако није био добар пливач.

Упућенији мештани Салаша Црнобарског кажу да је због вађења шљунка из корита Дрина опасна и за најбоље пливаче.

– У том потесу је река мирна, али крије доста рупа  у кориту које су остале због експлоатације шљунка. То може да буде објашњење зашто се ова трагедија догодила – наводи један од  пријатеља покојног Стојана.

Salas Simic kuca 300x225 - Старији унук и деда се удавили после драме на Дрини, а млађи Марко се чудом спасао
Туга у кући Симића: припремају заједничку сахрану

Тело несрећног дечака су убрзо после утапања на обалу извукли мештани који су дошли на место несреће, док су Стојана у вечерњим сатима пронашли рониоци из Сремске Митровице.

Заједничка сахрана обавиће се сутра на сеоском гробљу.

Д.Г.

Ускоро опширније

Related Images: