Skupstina 15 jun 1 1 - Потврђено: Напредњаци траже смену Социјалиста из управног одбора Дома здравља - ускоро смењују и директора?
ИСТАКНУТО ТРАКА

Потврђено: Напредњаци траже смену Социјалиста из управног одбора Дома здравља – ускоро смењују и директора?

pin - Потврђено: Напредњаци траже смену Социјалиста из управног одбора Дома здравља - ускоро смењују и директора?

[bws_googleplusone]

Тропску температуру на почетку августа још више је подигао захтев 17 одборника Скупштина општине (из СНС) да се на сутрашњој седници разреше три члана Управног одбора Дома здравља (из СПС) и уместо њих изаберу нови које је предложио СНС.

„Иницијатива је упућена у петак“, потврдио је за „Мачва Прес“ Мирослав Дабић, председник Скупштине општине. „Група одборника је предложила разрешење три члана Управног одбора Дома здравља, укључујући и председника, као и по једног члана скупштинских комисија – Статутарне комисије и Комисије за избор и именовања“, додао је Дабић.

С обзиром да је предлог упутила већина одборника (у Скупштини је 31 одборник) сутра ће ван сваке сумње предлог бити уврштен у дневни ред и о њему ће се гласати.

Иницијатива за смену Социјалиста из Управног одбора Дома здравља, међу њима  и председника Зорана Синђића, по незваничним шпекулацијама је корак који би требало да се заврши сменом др Горана Макунчевића са функције директора ове установе.

Ову намеру, додуше, нико званично није потврдио, али  после утапања „Позитивне Мачве“, Нове Србије и Јединствене Србије у СНС  (чиме је удвостручен број одборника у односу на изборе)   међу напредњацима тиња незадовољство  расподелом функција која је направљена после прошлогодишњих избора када су обе групације имале подједнак број одборника.

Досад су напредњаци кадровали унутар свог дела владајуће коалиције. Смењени су  Славко Ђурковић, заменика председника Општине и Слободан Ковачевић, директора Центра за социјални рад.

Д. Грујић 

Related Images: