Pozar Naslovna - Ватрогасци имају доста посла - упозоравају да се не пали ватра на отвореном
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ

Ватрогасци имају доста посла – упозоравају да се не пали ватра на отвореном

pin - Ватрогасци имају доста посла - упозоравају да се не пали ватра на отвореном

[bws_googleplusone]

Неколико дана уназад ватрогасци из Богатића имају повећан број интервенција, што није неочекивано због екстремно високих температура. То није толико забрињавајуће да на једном месту готово свакодневно не интервенишу, а то је у Бадовинцима у старом кориту реке Дрине, одмах низводно од моста. Узрок пожари у том реону, по закључку ватрогасне јединице Богатић је људски фактор.

Јако неприступачан терен пун дивљих базена из којих се вади шљунак, а поред којих се налазе дивље депоније из којих готово свакодневно настају пожари и шире се на околно шипражје, представља ватрогасцима велики проблем у санацији пожара. У околини се налазе и викендице што је још већа опасност.

С обзиром на тренутно стање, сушни период и високе температуре из ватрогасне јединице у Богатићу АПЕЛУЈУ да сви грађани општине Богатић поштују Закон о заштити од пожара, који каже да је ЗАБРАЊЕНО спаљивање отвореним пламеном било каквих органским материја на отвореном пољу.

Поштовани грађани, уздржите се и било каквих несавесних радњи и не стварајте потецијалну опасност од могућности изазивања пожара. НЕ ПАЛИТЕ НИШТА НА ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ! У случају потребе позовите 193, у случају потребе или евентуалног информисања.

Вама на услузи Ватрогасно спасилачка јединица Богатић – поручили су ватрогасци из Богатића.

 

Related Images: