Zmija Naslovna - Човека ујела змија у малињаку, суд утврдио одговорност Општине и пресудио пола милиона одштете!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Човека ујела змија у малињаку, суд утврдио одговорност Општине и пресудио пола милиона одштете!

pin - Човека ујела змија у малињаку, суд утврдио одговорност Општине и пресудио пола милиона одштете!

[bws_googleplusone][bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Ако Виши суд  потврди првостепену пресуду судије у судској јединици Основног суда из Шапца у Богатићу, Општина  ће К.Д. из Богатића морати да исплати 522.000 динара због уједа змије отровнице у његовом малињаку!

Наиме, судија је проценила да је  Општина Богатић „објективно одговорна јер је била дужна да преко својих органа организује комуналну делатност и на тај начин да спречи постојање змија отровница“!

Нашег суграђанина је змија отровница ујела у малињаку. Човек је једва преживео па је тужио Општину и тражио накнаду нематеријалне штете за умањење опште животне активности, претрпљене физичке болове и страх, као и изгубљену зараду.

За све то суд је пресудио да му се исплати  522.000 динара, док су трошкови парничног поступка 129.000!

Општина је уложила жалбу на првостепену пресуду негирајући  одговорност. У Општинској управи сматрају да је суд, позивајући се на Закон о комуналним делатностима, односно делатност зоохигијене, погрешно применио законске одлуке на ситуације на које се оне не односе. Најважнији аргументи су да је човека змија ујела на приватном поседу, те да се делатност зоохигијене не односи на змије отровнице.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: