Fuskulturna sala - После шест година - још само финални радови и средњошколци добијају фискултурну салу
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

После шест година – још само финални радови и средњошколци добијају фискултурну салу

pin - После шест година - још само финални радови и средњошколци добијају фискултурну салу

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Међу 78 инфраструктурних пројеката који ће у оквиру програма „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“ финансирати Министарство привреде, налази се извођење завршних радова на фискултурној сали Мачванске средње школе у Богатићу. За финалне радове Министарство привреде издвојило је  6,9 милиона динара, док ће преостала средства обезбедити општина из буџета.

Изградња сале почела је у пролеће 2011. године. Зграда је те године озидана и пуне четири године на њој се ништа није радило.

У априлу 2015. године заједничким средствима из зајма Европске инвестиционе банке, преко Министарства привреде, и наменским средствима локалног буџета објекат је застакљен и постављене електро-инсталације.

У фебруару прошле године настављена је монтажа грејања, расвете, унутрашње столаријеi санитарног дела, као и уређење ентеријера и фасаде.

Преостало је да се поставе подне облоге и столица на трибинама.

Министарство привреде је 19. јула објавило оглас за јавну набавку за извођење финалних радова.

С обзиром да је до сада више пута најављивано окончање изградње и  ученицима Мачванске средње школе обећавано да ће добити савремени објекат за извођење наставе физичког васпитања, овог пута су у локалној самоуправи обазривији и не прогнозирају када ће „Скадар“ бити потпуно завршен.

Јасно је, ипак, пошто је овај пут заиста реч о финалним радовима и нема још пуно посла, да би средњошколци можда већ до полугодишта могли часове да одржавају у  новој сали.

Д.Г.

Related Images: