Prvaci 2017 Naslovna - СВЕЧАНО: Општина првацима честитала полазак у школу са 5.000 динара! (ФОТО)
ИСТАКНУТО ТРАКА

СВЕЧАНО: Општина првацима честитала полазак у школу са 5.000 динара! (ФОТО)

pin - СВЕЧАНО: Општина првацима честитала полазак у школу са 5.000 динара! (ФОТО)

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Свих 219 ђака првака са подручја општине Богатић,  уочи поласка у школу локална самоуправа је обрадовала  поклон-честитком вредном пет хиљада динара. Новац из општинског буџета је родитељима првака помоћ у набавци уџбеника и школског прибора, а саобраћајни пакет који је уз поклон честитку данас уручен на великој свечаности у Богатићу, првацима  ће помагати да безбедно путују до школе.

– Окупили смо се да још једној генерацији првака пожелимо све најбоље поводом поласка у школу, да их подржимо и охрабримо. Трудићемо се да у наредном периоду обезбедимо већа средства из локалног буџета која неће бити само знак пажње и  симболика, већ заиста права помоћ родитељима ученика, чиме бисмо дали допринос стратегији побољшања популационе политике коју спроводи Влада Србије – рекао је Далибор Остојић, помоћник председника Општине.

Остојић је додао да Општина Богатић у сарадњи са Министарством просвете и Канцеларијом за јавна улагања реализује велике инфраструктурне пројекте доградње и реконструкције  зграда основних школа у Богатићу, Бадовинцима, Клењу, Црној Бари, Глоговцу, Бановом Пољу, као и у Мачванској средњој школи. При крају је завршетак изградње спортске сале у Мачванској средњој школи, а у плану је изградња спортске сале у Глушцима и ученичког дома за средњошколце.

Марина Дамњановић, која за полазак у школу припрема најстарије од троје деце захвалила се локалној самоуправи што показује бригу за ђаке прваке.

-Полазак у школу много кошта. Не смем ни да сабирам. Знам само да смо набавили књиге, ранац, прибор, а наравно опремили смо првака од главе до пете новом гардеробом – рекла је она.

-Трудимо се да наши ученици добију врхунске услове за школовање. У овој и наредној години у објекте основног, средњег и предшколског образовња биће уложено 150 милиона динара. Уз то, из општинског буџета се издвајају значајна средства за стипендије, награде и финансирање превоза ученика – истакао је Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

Нова школска година ће сутра почети у свим основним школама, подручним одељењима и Мачванској средњој школи. Прво звоно ће се огласити ујутро, по распореду од ранијих година, а у свим основним школама припремају и свечани пријем ђака првака.

Д.Г.

 

Related Images: