SKUPSTINA 2508 1 - Тресла се гора... - како је Бесеровац "преживео"
ИСТАКНУТО ТРАКА

Тресла се гора… – како је Бесеровац „преживео“

pin - Тресла се гора... - како је Бесеровац "преживео"

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

У дану две ванредне седнице Скупштине општине! То може само у Богатићу! А епилог – тресла се гора…!

Медији су остали без објашњења данашњих, у нормалним локалним самоуправама, неуобичајених збивања. Медији и јавност само нагађају зашто су напредњаци одустали од сопствене иницијативе када је потпис испод њега ставило више од половине одборника. Оптужбе на рачун председника Општине, изнете у образложењу иницијативе за смену нису ни мало не делују безазлено, па се у најмању руку очекивало њихово доказивање у скупштинској расправи и смена „непослушног“ председника.

Шта се, у ствари, десило. После кашњења дужег од сат времена, захтев је скинут са дневног реда, а у међувремену написан нови за ванредну седницу за смену нелојалног члана Општинског већа.

У недостатку одговора, у оптицају је више верзија режије данашње скупштинске комедије која се за коалиционе партнере завршила и фијаском и хепиендом.

Прочитајте и ово Зашто су напредњаци тражили смену Бесеровца

Одустајање од захтева за његову смену је потврдило сумње у намеру потписника захтева да заиста смене председника Општине и да је ова политичка представа била приређена са циљем да се успоставе другачији коалициони односи са СПС од оних на које је пристао бивши председник ОО СНС Мирослав Дабић.

У кулоарима скупштинског заседања речитији одборници су спомињали спор СНС и СПС око новог коалиционог споразума којим би напредњаци са дупло више одборника у коалицији требало да добију више функција и радних места него што је то било до сада.

Нагађа се, такође, да је СНС заиста имао намеру да смени Бесеровца, али су потписници у последњи час одустали због сумње да ће,  и поред тога што су потписали захтев за смену председника Општине, поједини одборници СНС лојални смењеном председнику Општинског гласати за смену. Такође, наводно, нису обезбеђени сигурни гласови  одборника ДС и радикала, па уз „сумњиве“ гласове старих напредњака захтев не би добио подршку потребну за смену.

О спекулацијама се званично није могло сазнати од коалиционог партнера. Они који су могли све да објасне  су ћутали.  Једино је Бесеровац  најавио да ће одржати конференцију за медије, не наглашавајући у ком својству – као председник Општине или као председник социјалиста.

 

Давидовић (Покрет социјалиста) разрешен из Општинског већа

Након што је завршена прва ванредна седница која није почела у 10 сати, како је заказано, већ у 11,15 и на којој је са дневног реда скинут захтев 17 одборника СНС да се смени председник Општине Богатић Ненад Бесеровац, у подне је одржана друга ванредна седница.

Њено одржавање је иницирало 16 одборника да би се сменио Драган Давидовић са функције члана Општинског већа. Давидовић је у Веће изабран са коалиционе листе СНС, а иначе је из Покрета социјалиста.

Уместо Давидовића гласањем је за члана Општинског већа изабран Небојша Достанић (СНС). Достанић је на прошлој седници изабран за председника Управног одбора Дома здравља „Богатић“. Због сукоба интереса он је поднео оставку на функцију председника Управног одбора.

Д.Г.

Related Images: