Masic Naslovna - ЛЕГЕНДЕ: Драгољуб Машић Грга - најбоље лево крило у историји "Мачве"
ЖИВОТ ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

ЛЕГЕНДЕ: Драгољуб Машић Грга – најбоље лево крило у историји „Мачве“

pin - ЛЕГЕНДЕ: Драгољуб Машић Грга - најбоље лево крило у историји "Мачве"

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Драгољуб Машић Грга је, по мишљењу многих, најбоље лево крило у историји фудбала у Богатићу. Стасавао је у ФК „Мачва“ у Богатићу од шеснаестогодишњака, првотимац је постао са седамнаест, а у двадесетој,  1977. године,  играо је у тиму „Мачве“ који је постигао историјски подвиг – пласман у Јединствену српрску лигу!

– У претпоследњем колу играли смо у Богатићу против Борца из Жабара који нам је био директан конкурент за прво место. Да смо тад победили већ би били у вишем рангу. Али, имали смо невиђен пех, примили смо гол у 97. минуту и одиграли нерешено 2:2. Одлучујућа је била утакмица последњег кола, против Гучева у Бањи Ковиљачки коју смо добили са 3:1 – сећа је Машић.

Головима Ђаковића, Крстића и Машића у последњем колу „Мачва“ се опростила од „Зоне“ и заиграла у јакој Јединственој српској лиги. То је био до тада највећи успех клуба, без обзира што се у вишем рангу такмичења задржао само једну сезону.

– У Богатићу се ишчекивало шта ћемо урадити у Бањи Ковиљачи. Пре утакмице мене и Чупу су молили да играмо озбиљно како бисмо победили, јер смо умели да будемо „враголасти“ на терену. У Богатићу смо дочекани као прави шампиони. Шпалир људи је био од уласка у Богатић, ја толико народа до тада нисам видео. После је била прослава у хотелу Цер –  прича Грга.

Са поштовањем се после пет деценија од својих фудбалских почетака сећа тренера Ђурке Папа  од кога је, каже, највише научио, и Бранислава Белог  Ђуричића који му је помогао да усаврши фудбалско знање и мајсторије.

– Био је то добар тим. Ми смо били млади, слушали смо и поштовали тренере. Нико од нас није пио нити пушио. Клуб су водили озбиљни људи Раде Мијатовић и Здравко Јеротић, па су тако и долазили добри резултати и тај највећи успех „Мачве“ за који многи сматрају да је историјски – сетно прича Машић.

Д. Грујић

Related Images: