fasade - Фасаде - огледало станара: на једној расте дрво, а друга блиста од лепоте!
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

Фасаде – огледало станара: на једној расте дрво, а друга блиста од лепоте!

pin - Фасаде - огледало станара: на једној расте дрво, а друга блиста од лепоте!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Општина је, као што смо писали, усвојила одлуку о кућном реду у стамбеним зградама, којом је прописано одржавање реда и мира у стамбеним зградама, коришћење заједничких просторија и заједничких и посебних делова зграде, заједничких уређаја и земљишта, одржавање чистоће, безбедност у зградама и обављање привредне делатности.

Ових дана можемо прочитати да су слични (или исти) прописи усвојени у више градова у Србији, где, углавном изазивају незадовољство грађана.

Поред осталог, одлуком је прописано да на тераси не може да се држи намештај, огревни материјал или смеће, убудуће ће бити кажњавано сушење рубља на терасама које имају поглед на улицу, али и када се са прозора, балкона,  лође или терасе тресу теписи и постељина.

А да ли је забрањено узгајати дрво на фасади? Снимили смо и то чудо – на фасади зграде у строгом центру из олука је израстао јасен и упркос летњим врелинама – порастао.

Али, зато су станари зграде преко пута све одушевили сређивањем фасаде која сада блиста и људи често застају испред зграде, не препознајући је!

Д.Г.

Related Images: