Porez na imovinu Naslovna - Истиче рок - до краја године стамбене зграде бирају управнике
ИСТАКНУТО ТРАКА

Истиче рок – до краја године стамбене зграде бирају управнике

pin - Истиче рок - до краја године стамбене зграде бирају управнике

[bws_googleplusone]

Још три месеца је остало до истека рока  да станари стамбених зграда региструју стамбену заједницу и изаберу управника, како предвиђа нови Закон о становању.

У одељење за урбанизам, комунално-стамбене послове, грађевинско земљиште и инфраструктуру, међутим, још увек није стигла ни једна пријава.

Недоумица је да ли станари стамбених зграда чекају последње дане, колико су уопште упознати са законским одредбама или ће, једноставно, занемарити ову обавезу и допустити да општина постави принудне управнике.

Регистрација стамбене заједнице је  једна од новина у Закону о становању, а највећа је што свака стамбена заједница мора да има управника.

Управник може да буде неко од станара, односно чланова скупштине стамбене заједнице, а да би био изгласан потребна му је већина гласова присутних на скупштини.

Уколико не буде изабран управник из редова станара, може да се постави лиценцирани професионални управник.

У сваком случају, уколико се у стамбеним зградама до краја године не региструју стамбену заједницу и не изабере управник, општина ће након тога поставити привремене професионалне управнике, док се зграда не организује и поступи по процедури за регистрацију.

Д.Г.

Related Images: