Zakup Naslovna - Издато у закуп  -  квадрат државног земљишта у центру месечно ће платити више од 3.000 динара!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Издато у закуп – квадрат државног земљишта у центру месечно ће платити више од 3.000 динара!

pin - Издато у закуп  -  квадрат државног земљишта у центру месечно ће платити више од 3.000 динара!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Највише понуде за закуп четири најексклузивније парцеле грађевинског земљишта у главној улици у Богатићу дале су фирме „Штампа систем“ и „Контраст комерц“, сазнаје „Мачва Прес“ након данас обављеног отварања писаних понуда.

Њима ће, за постављање киоска, грађевинско земљиште бити издато на пет година, а уплатом депозита за учешће на огласу прву годину закупа су већ уплатили!

Почетна цена у огласу који је Општинска управа објавила 31. јула  износила је 500 динара по квадратном метру месечно, а ове две фирме су понудиле да месечно квадрат државног земљишта плаћају дупло, па чак и шест пута више!

Најскупља понуда је била за шест квадрата у строгом центру Богатића, испред кафеа „Центар“ и достигла је 3217 динара по квадрату месечно, а потом за локацију преко пута хамбургерије „Троја“, где је сада „Мој киоск“, за коју је понуђено 3000 динара.

Грађевинско земљиште испред „Интезе“ отишло је за 2948 динара месечно по квадрату, а место где је сада киоск Државне лутрије најјефтиније – за 1000 динара.

Тако ће будући закупци за шест квадрата грађевинског земљишта, где ће поставити привремене монтажне објекте месечно плаћати од 6.000 (за парцелу где је сада Државна лутрија) до 19.302 динара за место у центру.

Грађевинско земљиште у селима је углавном издато по почетној цени од 200 динара по квадрату месечно или незнатно већој од почетне, која је утврђена на основу тржишне вредности грађевинског земљишта.

Нови оглас ће се расписати за издавање у закуп 15 парцела у Богатићу, за које нису пристигле понуде по јулском огласу, као и за десетак у селима.

Међу њима су и оне које се налазе у пасажу код некадашње робне куће. Садашњи закупци су се Општини жалили на превисоку почетну цену, због које нико од њих није подносио понуде по овом огласу.

Д. Грујић

 

Related Images: