Danilovic Inspekcija - Управна инспекција: Даниловић незаконито смењен - Веће у петак поништава своју одлуку?
ИСТАКНУТО ТРАКА

Управна инспекција: Даниловић незаконито смењен – Веће у петак поништава своју одлуку?

pin - Управна инспекција: Даниловић незаконито смењен - Веће у петак поништава своју одлуку?

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Управна инспекција Министарства државне управне и локалне самоуправе оценила је да је начелник Општинске управе Бранко Даниловић незаконито смењен и предложила Општинском већу да поништи  решење донето на основу одлуке усвојене на седници 8. септембра.

Danilovic Inspekcija 1 300x294 - Управна инспекција: Даниловић незаконито смењен - Веће у петак поништава своју одлуку?
Бранко Даниловић

На седници Општинског већа, заказаној за петак, прва тачка дневног реда је поништавање одлуке о смени, а друга поништавање одлуке о расписивању конкурса за избор новог начелника Општинске управе.

Даниловић је смењен на основу предлога и образложења 12 одборника Скупштине општине које је на седници Општинског већа 8. септембра подржало 7 чланова из редова СНС, док је против гласало 6 социјалиста.

Прочитајте: Шта је Даниловић рекао о оптужбама на седници Већа

Управни инспектор је установио да решење којим је Даниловић разрешен пре истека мандата није законито јер није утемељено ни у једном од разлога које прописује Закон о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе. Због тога је предложено Општинском већу да поништи решење о Даниловићевој смени.

Непознаница је какву ће одлуку у петак донети Општинско веће, с обзиром да су ставови напредњака и социјалиста по овом питању супротстављени.

Даниловић је једној адвокатској канцеларији доставио документацију ради подношења тужбе Управном суду против Општине Богатић због незаконитог смењивања, као и  кривичних пријава због  оптужби да је незаконитим, неправилним, нестручним и непрофесионалним радом проузроковао штету буџету општине. 

Д.Г.

 

Related Images: