Ilijasevic Naslovna - Одборник СО Богатић Александар Илијашевић: Ово су највећи проблеми у Бадовинцима
ИСТАКНУТО ПОГЛЕДИ ТРАКА

Одборник СО Богатић Александар Илијашевић: Ово су највећи проблеми у Бадовинцима

pin - Одборник СО Богатић Александар Илијашевић: Ово су највећи проблеми у Бадовинцима

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

За говорницом Скупштине општине Богатић одборник Александар Илијашевић је скренуо пажњу на неколико проблема у овом селу. Поједини, као што је проширење вртића, чекају на реализацију пет година.

– 2012. године  је урађен пројекат да се вртић прошири. Била је грађевинска дозвола, све је било завршено. До 2017. није било слуха да је то стварно потребно и да је требало урадити. У Бадовинцима је проблем што има доста деце која немају места у вртићу јер сада вртић има само две просторије. Грађевинска дозвола је истекла, а пројекат није обновљен – рекао је Илијашевић.

Центар села је неосветљен, а и нека светла на семафору не раде. Све то смањује безбедност учесника у саобраћају и под хитно треба поправити расвету и семафор.

– Зар је проблем променити сијалицу на семафору – питао је он.

У појединим улицама у Бадовинцима је веома фреквентан саобраћај, због чега су угрожени учесници у саобраћају, а посебно деца. С тим у вези Илијашевић је указао на потребу да се ураде тротоари.

– Тротоари су урађени раније у три улице  по 500 метара. У Дринској улици није рађено ништа. Ко пролази кроз Бадовинце, видеће да је велика фреквенција саобраћаја. Недавно је погинуо човек јер га је захватио трактор са две приколице. Тамо где је тротоар је другачије, пошто је  шири и  није само пешачка  стаза, већ га користе и бициклисти. Имамо сепарације шљунка, камиони пролазе Дринском  улицом и замислите колико је опасно када се мимоилазе два камиона, а деца се враћају из школе и морају да се крећу улицом – упозорио је Илијашевић.

По његовом мишљењу, опасност вреба и средом, када је  пијаца у селу, јер се омета саобраћај. Предложио је да се обезбеди нова локација за сточну пијацу, а зелена пијаца измести иза Дома културе где би се урадиле тезге.

Можда највећи од свих побројаних проблема је незаштићена обала Дрине. Указујући да Општина треба код државних органа да тражи помоћ у изградњи обалоутврде, Илијашевић је подсетио да је овог лета урађено 300 метара обалоутврде у „Куртовића ади“.

– Критично је негде око 400 метара и ја апелујем да се и то уради. У противном, када порасте водостај Дрине она ће се вратити у старо корито и мост ће остати на левој страни реке. Кад Дрина „удари“ у том потесу, не заустави је нико, џакови са песком неће помоћи – оценио је одборник Александар Илијашевић.

Он је, на крају, предложио да се на реконструисаном насипу засади дрвеће како би се многи одвикли да га користе као пут, а корист од зеленог појаса би била вишеструка.

Д. Грујић

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: