semafor1 - Због овога се возачки испит од јула не полаже у Богатићу, већ у Шапцу
ИСТАКНУТО ТРАКА

Због овога се возачки испит од јула не полаже у Богатићу, већ у Шапцу

pin - Због овога се возачки испит од јула не полаже у Богатићу, већ у Шапцу

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Због недостатака у вертикалној сигнализацији ауто-школе не обављају практични део возачког испита у Богатићу. Пропис усвојен пре четири године ступио на снагу 3. јула. Локална самоуправа и Савет за безбедност саобраћаја са закашњењем отклањају недостатак.

У Богатићу од јула није могуће полагање возачког испита, па кандидати за возаче до возачке дозволе стижу полагањем практичног испита у Шапцу.

Две ауто-школе у Богатићу нашле су се у неповољној ситуацији, а кандидати се малтретирају обављајући полагање у Шапцу само зато што Богатић не испуњава услове по правилнику о условима за полагање практичног испита усвојеног пре четири године.

Према овом правилнику, да би се обављало полагање практичног испита у варошици треба да постоји бар један семафор са додатним саобраћајним знаком у облику зелене стрелице и један који емитује дирекционе светлосне саобраћајне знакове.

-Док се раније комплетна обука и полагање обављало у Богатићу, сада смо приморани да половину обуке спроводимо у Шапцу, као и практични испит. Осим што су повећани трошкови горива због путовања у Шабац, додатни трошак је закуп полигона, а због свега је временски продужена обука јер у току дана сада може да се одржи дупло мање часова практичне обуке – рекли су у једној ауто-школи.

И поред свега, цена обуке је остала непромењена. Власници две ауто-школе се надају да ће недостаци због којих је обуставано полагање практичног возачког испита ускоро бити отклоњени у сарадњи са локалном самоуправом и Саветом за безбедност саобраћаја.

У општинској управи кажу да су упознати са овим проблемом још од раније и да се он решава. Информације о томе докле се стигло у отклањању недостатака, обећали су нам током наредне седмице.

Д.Г.

Насловна фотографија: извор www.vrbas.net

Related Images: