Sud naslovna - Апелациони суд потврдио: Центар мора да врати на посао социјалну радницу и плати трошкове
ИСТАКНУТО ТРАКА

Апелациони суд потврдио: Центар мора да врати на посао социјалну радницу и плати трошкове

pin - Апелациони суд потврдио: Центар мора да врати на посао социјалну радницу и плати трошкове

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

После пресуде Апелационог суда В.В. враћа се на стални посао у Центру за социјални рад.

Апелациони суд у Новом Саду је потврдио кључни део пресуде Основног суда у Шапцу, односно судске јединице у Богатићу, у спору социјалне раднице В.В. и Центра за социјални рад „Богатић“, па ће ова установа морати да је врати на посао!

Суд у Богатићу је у првостепеном поступку утврдио, а Апелациони суд потврдио,  да  В.В. након истека ангажовања на одређено има право да остане да ради у Центру, пошто је радни однос прерастао у стални радни однос због тога што јој  у законском року није уручено решење о престанку радног односа на одређено време.

В.В. је почела да ради као социјални радник на одређено време 10. децембра 2014. године и са Центром  закључила уговор о ангажовању до 19. октобра 2016., док се једна социјална радница не врати са породиљског одсусутва. Уз договор са тадашњим директором долазила је на посао и после повратка колегинице коју је замењивала, односно након 19. октобра 2016., да би јој решење о престанку радног односа на одређено време   уручено  2. новембра, две недеље након истека уговора.

Према Закону о раду, када запослени на одређено време остане да ради код послодавца пет радних дана након истека времена за које је закључен уговор на одређено време сматра се да је радни однос заснован на неодређено време.

Осим што ће после пресуде Апелационог суда морати В.В. да врати на посао, Центар за социјални рад ће платити 114.750,00 динара судских трошкова.

Д. Грујић

Related Images: