Vandalizam u vrticu - Малолетници дивљали у дворишту вртића - извалили тек монтирану вртешку!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Малолетници дивљали у дворишту вртића – извалили тек монтирану вртешку!

pin - Малолетници дивљали у дворишту вртића - извалили тек монтирану вртешку!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

У суботу монтиран нови мобилијар у дворишту Предшколске установе „Слава Ковић“ био је мета малолетних вандала одмах чим су се мајстори спаковали и отишли!

У дворишту вртића у Богатићу у суботу је монтиран нови мобилијар за забаву малишана, а чим су око пола седам увече мајстори отишли група малолетника је дивљала на новим справама.

Vandalizam u vrticu 1 300x225 - Малолетници дивљали у дворишту вртића - извалили тек монтирану вртешку!
Место где је монтирана вртешка

-Справе су фиксиране у земљу бетоном који се још није био осушио. Група у којој је било између десеторо и петнаесторо, рекла бих ученика старијих разреда основне школе, одмах након одласка мајстора запосели су нове справе и вртешку извалили из земље. Један је на свежем бетону оставио своје име – прича директорка Верка Зорбић.

О дивљању малолетника у дворишту вртића директорку је обавестила васпитачица Дана Радовановић, која живи преко пута. Директорка се брзо појавила и, како каже, срела групу деце која се враћала из праваца „Мачвиног“ игралишта. Разговарала је са њима и започела истрагу о виновницима овог вандалског чина, решена да открије ко је све дивљао у дворишту вртића и потом поднесе пријаве полицији и Центру за социјални рад. Данас је позвала на разговор родитеља једног од дечака који је негирао своје учешће у овом вандалском чину. Решена је да настави са истрагом и открије све виновнике.

Vandalizam u vrticu 2 300x225 - Малолетници дивљали у дворишту вртића - извалили тек монтирану вртешку!
Вртешка сигурна док је везана ланцем

-Двориште се ноћу закључава, али они који се намере на справе у дворишту вртића, прескачу ограду до дворишта Основне школе. Зар треба да од вртића направимо логор и поставимо бодљикаву жицу на ограду да бисмо штитили имовину? Непрестано је зграда вртића на мети. Лети се пењу на кров где скривени пију алкохол, онда ломе олуке, ударају ногама по фасади – истиче Зорбићева.

Вртешка ће се поново монтирати, на истом месту, а док се цемент не осуши, за сваки случај, везана је ланцем.

Д.Г.

Related Images: