Stranke Naslovna e1700913099573 - Село нам баш напредује: Пошта Србије телеграм из Богатића упућен у Клење уручује после пет дана!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Село нам баш напредује: Пошта Србије телеграм из Богатића упућен у Клење уручује после пет дана!

pin - Село нам баш напредује: Пошта Србије телеграм из Богатића упућен у Клење уручује после пет дана!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Када му је, пре неколико дана, службеница у Пошти у Богатићу саопштила да ће телеграм који је намеравао да пошаље у Клење бити уручен за пет дана, један наш суграђанин је остао у шоку и без речи! 

Није могао да верује својим ушима да у пошти у Клењу, једном од већих  насеља у општини Богатић, поштар свакодневно не уручује телеграме.

-Био је петак и отишао сам у пошту да пошаљем телеграм саучешћа пријатељима. Када је убацила текст у рачунар и рекла колико треба да платим, радница Поште ми је саопштила да ће телеграм бити уручен у уторак. Нисам могао да верујем – наводи наш суграђанин.

Ето,  тако наша села „корачају напред“! Пре свега неколико година тако није било, а данас речито говори о стварном положају села и односу према онима који ту још живе. 

Можда и о томе колико је Пошта Србије занемарила село и кориснике својих услуга у руралним подручјима. Као да је Клење на крају света, на некој чуки… Или су у Пошти Србије подручје општине Богатић већ почели тако третирају, па због тога не сматрају да је цивилизацијски стандард да у селу где постоји пошта барем радним данима није потребно да се обављају најосновније услуге што би задовољило мештане.

Подсећамо на још један драстичан пример од јесенас. У Црној Бари где поштанска јединица покрива осим овог и села Совљак и Глоговац, читав месец дана, од 1. септембра поштар није ни радио! Истина, из Поште Србије су се извинили мештанима ових села због непријатности и неблавременог уручења поштанских пошиљки.

Д. Грујић

Related Images: