slava1 - Удружење предузетника данас слави - вечерас додела признања најуспешнијим члановима
ИСТАКНУТО ТРАКА

Удружење предузетника данас слави – вечерас додела признања најуспешнијим члановима

pin - Удружење предузетника данас слави - вечерас додела признања најуспешнијим члановима

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Опште удружење предузетника из Богатића данас обележава своју славу – Света три јерарха. У просторијама Удружења, у присуству свештеника, предузетници су ломили славски колач, а вечерас у свечаној сали „Боровић“ организују традиционално дружење и уручење годишњих признања.

3 - Удружење предузетника данас слави - вечерас додела признања најуспешнијим члановима2 - Удружење предузетника данас слави - вечерас додела признања најуспешнијим члановимаЗа две године Опште удружење предузетника  обележиће девет деценија од оснивања. У архиви је, наиме, као најстарији сачуван записник за друге ванредне Скупштине удружења 31.јануара 1932. године. На седници којом је председавао председник Мирко Гаврић, абаџија из Богатића, а којој је испред Занатске коморе присуствовао Влада Црномарковић, усвојен је, поред осталог завршни рачун Удружења за 1930. годину. Из тог разлога се се сматра да је Удружење предузетника у Богатићу радило те године и од ње се рачуна почетак организовања предузетника у овом крају.

Naslovbna preduzetnici - Удружење предузетника данас слави - вечерас додела признања најуспешнијим члановимаОндашње удружење је, према најстаријим списима, 1931. године у Скупштини имало 27 чланова који су имали право гласа и право да бирају и буду бирани. Услов за то је био измирење обавеза према еснафу. Ванредна скупштина је последњег дана јануара одржана због усвајања завршног рачуна и избора нових чланова управног и надзорног одбора, због размирица у раду које су разрешене сменом чланова ових тела Удружења. У том смислу гост на Скупштини Црномарковић из Занатске коморе, позвао је, како пише у сачуваном записнику, чланове скупштине и извршних органа да престану за зађевицама и окрену се раду.

Д.Г.

Related Images: