Hor naslovna1 - КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ - ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУ
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ – ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУ

pin - КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ - ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУ

Koncert Hor 2018 300x225 - КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ - ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУ

[bws_googleplusone]

Традиционално, мајски годишњи концерт Мешовитог хора мачванског окупио је цркви Рођења Пресвете Богородице истинске поклонике вишегласног певања. Није било слободних места, нити  уобичајене  храмовне хладовине.

Надахнутим и складним интерпретацијама световних и духовних композиција, као и хорских обрада традиционалних песма из Мачве ансамбл је, под диригентском палицом Ивана Радовановића, загрејао студен у богатићском храму.

Душу су миловале интерпретације мелодија класика Мокрањца и Коњевића, разгалиле призренска „Удаде се јагодо“, македонска „Рум дум дум“, а старе завичајне  „Где ћеш бити лепа Кејо“, „Дрино водо“ и „Мано би се шора и сокака“ вратиле посетиоце у време старе лепе Мачве.

Koncert Hora deca 300x225 - КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ - ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУБио је ово трећи годишњи концерт хора којим је потврђено да ентузијазам и љубав могу да трају. Домаћин, протојереј Марко Марковић је управо то истакао у уводном обраћању.

Као гости наступили су чланови дечијег хора „Дуга“ којим руководи Иван Остојић, глумци АП „Јанко Веселиновић“ Бранислав Ковић и Мирослав Перић и браћа Теофиловић, у чијим су интерпретцијама посетиоци подједнако уживали.

Д. Г.

Koncert Hora publika 300x225 - КОНЦЕРТ ХОРА МАЧВАНСКОГ - ПЕСМОМ МИЛОВАЛИ ДУШУ

Related Images: