Vrtic Naslovna - ЗАВРШЕН УПИС У ВРТИЋ - ЗА ЈЕДНО МЕСТО КОНКУРИСАЛО ДВОЈЕ ДЕЦЕ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ЗАВРШЕН УПИС У ВРТИЋ – ЗА ЈЕДНО МЕСТО КОНКУРИСАЛО ДВОЈЕ ДЕЦЕ

pin - ЗАВРШЕН УПИС У ВРТИЋ - ЗА ЈЕДНО МЕСТО КОНКУРИСАЛО ДВОЈЕ ДЕЦЕ

[bws_googleplusone]

На конкурс Предшколске установе “Слава Ковић” за 54 слободна места у јаслицама и полудневном боравку у Богатићу, Бадовинцима, Глушцима и Бановом Пољу, стигло је дупло више пријава – укупно 109. Комисија је на основу бодовања сачинила и објавила листу деце чији су родитељи ове године имали среће да их сместе у вртић.

Janko Milovanovic 300x400 - ЗАВРШЕН УПИС У ВРТИЋ - ЗА ЈЕДНО МЕСТО КОНКУРИСАЛО ДВОЈЕ ДЕЦЕ
Јанко Миловановић, в.д. директора ПУ „Слава Ковић“

– Иако је конкурсом наведен узраст, за млађу и старију јаслену групу су стигле и пријаве старије деце, рођене 2014. и 2015. године. У млађој јасленој групи има 14 места за децу рођену од 1. марта до 31. августа прошле године, а у старијој седам места за децу рођену од марта 2016. до краја фебруара 2017. године. У осталим групама су сва места попуњена и у њима је и више деце него што је оптимално – рекао је в.д. директора Јанко Миловановић.
И ове године се потврдило да је капацитет вртића у Богатићу више него скроман у односу на потребе.

Интeрeсaнтнo je дa су стиглe приjaвe и зa мeстa кoja уoпштe нису  рaсписaнa кoнкурсoм, a дeсeт рoдитeљa je пoднeлo зaхтeв зa приjeм бeбa рoђeних jeсeнaс и зимус, иaкo су знaли дa приjaвe нeћe бити рaзмaтрaнe вeћ сaмo дa би oбeзбeдили мeстo нa рaнг-листи.

Дeцa стaрa измeђу три и пeт гoдинa нису имaлa никaквe шaнсe, jeр су свa мeстa у вaспитним групaмa joш oд рaниje пoпуњeнa.

У три јаслене групе у вртићу смештено је 67 деце, а у пет васпитних група целодневног боравка, укључујући и предшколце 150, тако да целодневни боравак има укупно 217 деце. У шест група полудневног боравка у Богатићу, Бадовинцима, Бановом Пољу и Глушцима има 98 малишана, што је, такође, мање места од потребног.
Ова установа до 14. јуна обавља упис малишана који ће похађати обавезан припремни предшколски програм.
– Родитељи су обавезни да упишу децу рођену од 1. марта 2012. до 28. фебруара 2013. године. Упис се може извршити у нашој установи у Богатићу и у селима код васпитача који реализују припремни предшколски програм. Традиционално, ова генерација предшколаца припрема завршну приредбу која ће се одржати 8. јуна – истакао је Миловановић.
У седамнаест припремних предшколских група ове школске године било је 200 деце која ће од септембра сести у школске клупе.

Д.Г.

Ко је нови в.д. директора ПУ „Слава Ковић“

Од средине маја функцију вршиоца дужности директора ПУ “Слава Ковић” обавља Јанко Миловановић.
Миловановић је дипломирани васпитач и магистар методике математике. Пуних 38 година радио је у ПУ „Наше дете“ у Шапцу, где је, пре доласка на нову функцију у ПУ „Слава Ковић“ био руководилац радне јединице.

Related Images: