Pravnici 02092018 - "ПРАВНИЦИ" ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

„ПРАВНИЦИ“ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО

pin - "ПРАВНИЦИ" ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО

Ученици правно-биротехничког смера прве генерације Мачванске средње школе, који су школовање завршили 1981. године,  дружили су се и ове године код колебе Бобана Марковића у Глоговцу. 

Pravnici 02092018 1 - "ПРАВНИЦИ" ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО
Успомене на младост у опуштеној атмосфери

Бобан и његова супруга Слађана који су на привременом раду у Аустрији,  били су домаћини и организатори традиционалног дружења прве генерације „правника“, која је остала упамћена као најбоље одељење прве генерације средњошколаца у Богатићу (уписани у тзв. „заједничке основе“ 1977. године, а од 1978. „усмерењаци“).

Разредни старешина овом одељењу био је професор руског језика Илија Милошевић.

Lukic Rosic - "ПРАВНИЦИ" ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО
Селфи за сећање: Душан Лукић и Миодраг Росић

Иако последњих година овом несвакидашњем дружењу присуствује тек трећина одељења, они који ни једне године нису пропустили виђење са некадашњим другарима из школске клупе верују да ће се једном ипак окупити цело одељење.

Уз музику и роштиљ евоциране су успомене из средњошколских дана, на време сасвим другачије од данашњег (скоро сви га сматрају лепшим, срећнијим и безбрижнијим), на професоре, згоде и незгоде из школске клупе и са екскурзија.

Boban Markovic - "ПРАВНИЦИ" ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГУЈУ ПРИЈАТЕЉСТВО
Бобан Марковић

Слатко су се насмејали тинејџерским враголијама, присетили се бежања са часова, урнебесне екскурзије у Ровињу, слатких лажи и манипулација којима су одлагане контролне вежбе и оцењивање…

Данас одрасли и одговорни људи, у „најлепшим“ годинама шесте деценије, дружење генерације једном годишње код Слађе и Бобана и повратак у прошлост богату успоменама неговаће и наредних година са надом да ће се 2021. сви окупити на прослави четрдесет година од матуре.

Д. Г.

 

Related Images: