Borci 03 08 2018 Naslovna - ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОРБЕ НА БИТВИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОРБЕ НА БИТВИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

pin - ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОРБЕ НА БИТВИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

На спомен обележје изгинулим борцима Лешничке чете, на Битви, венце су положили представници борачких организација Лаћарка, Мартинаца, Руме, Шапца и Богатића, Удружења РВМИ из Богатића, као и Градског одбора СПС из Шапца.

Borci 0309 Venci - ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОРБЕ НА БИТВИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ
Венац СУБОР-а Богатић положили су Мијољуб Јосиповић и Миле Драгићевић

 

 

На борбу 3. септембра 1941. године, када је у сукобу са бројнијим непријатељем на Битви погинуло 15 бораца Лешничке чете Мачванског партизанског одреда подсетио је Мијољуб Јосиповић, председник СУБОР-а Богатића.

После стварања НДХ комунисти из Срема су протерни у Мачву где су се прикључили се Мачванском партизанском одреду.  Зато нам је велико задовољстово што смо остварили сарадњу са СУБНОР из Богатића.  На нама је да негујемо традиције НОБ и свих ослободилачких ратова и да не дозволимо прекрајање историје. Квислинзи никада не могу бити изједначени са борцима против фашизма, највећег зла у Европи, поготово у данашње време када смо сведоци да се фашизам повампирио – рекао је Душан Уметић, директор Историјског архива Срема.

Dragoslav 300x400 - ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БОРБЕ НА БИТВИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ
Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа

Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа је истакао да је обнаваљање активности организација СУБОР-а уведено у оквиру Министарства за рад, борачка и социјална питања.  Истакао је важност обнављања  обележавања датума из времена борбе за слободу, те да ће држава у наредном периоду помагати обнављање и рад борачких организација, као и обнову и изградњу спомен обележја.

-Градићемо Спомен комплекс на Церу, одакле би наша деца учила славну историју. Истина је само једна и то је  истина оних који су се борили за слободу српског народа и који су је српском народу донели – истакао је Милановић.

Обележавању годишњице борбе на Битви није присуствовао ни један од уредно позваних представника локалне самоуправе.

Д.Г.

 

 

 

Related Images: