Boks naslovna 1000x642 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

ЗЛАТНА ЧИВИЈА – ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

pin - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

Традиционално боксерски турнир „Златна чивија“ одржан је у Богатићу. Боксерски клуб „Мачва“ из Шапца је уз подршку локалне саомоуправе омогућио  поклоницима племените вештине да први пут у историји спортских дешавања у овом крају посматрају двадесетак борби у више категорија.

boks6 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

Турнир се одвијао на спортско терену Мачванске средње школе пошто ринг због своје масивности није могао да се унесе у фискултурну салу. Малобројни љубитељи бокса и знатижељници посматрали су атрактивне борбе под ведрим небом.

boks1 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

Пре почетка турнира директор БК „Мачва“ Драган Петровић уручио је захвалнице Синиши Пузићу, заменику председника Општине Богатић и Жељку Којићу, бившем боксеру „Мачве“, који је био иницијатор да се турнир први пут уместо у Шапцу одржан у Богатићу и тако овај спорт популарише у овом крају.

boks3 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

 

Боксерски турнир у Богатићу окупио је и бројна велика имена српског бокса, који су седели у жирију за избор шампиона „Златне чивије“, попут Тадије Качара, Драгана Васиљевића, Хасана Дудића…

boks5 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

 

У оквиру турнира је одржано и редовно коло Лиге младих Војводине. Посебно су биле атрактивне борбе најмлађих боксера и девојака.

boks2 - ЗЛАТНА ЧИВИЈА - ПРВИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ИСТОРИЈИ СПОРТСКИХ ДОГАЂАЈА У БОГАТИЋУ (ФОТО)

Познаваоци бокса жале што  противник Игора Рогића  није дошао на турнир, па су пропустили прилику да  овог младог талентованог боксера из Белотића први пут виде на делу на домаћем терену,  у рингу у Богатићу.

Д.Г.

 

Related Images: