Pozorisni susreti Milivoje Martinovic - "МАРТИНОВИ ДАНИ" ОД ПОНЕДЕЉКА - ОСАМ НОЋИ ПОЗОРИШНЕ МАГИЈЕ
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО ТРАКА

„МАРТИНОВИ ДАНИ“ ОД ПОНЕДЕЉКА – ОСАМ НОЋИ ПОЗОРИШНЕ МАГИЈЕ

pin - "МАРТИНОВИ ДАНИ" ОД ПОНЕДЕЉКА - ОСАМ НОЋИ ПОЗОРИШНЕ МАГИЈЕ

Фестивал у част Миливоја Мартиновића, једног од оснивача, првих глумаца и редитеља АП „Јанко Веселиновић” почиње у понедељак. Уз откривање мурала са ликом ликом Нинка Ковачевића, први пут се додељује награда „Зоран Ђонлић” за афирмацију позоришног аматеризма. На сцени ће се поново, сада као студент ФДУ појавити Драган Петровић, у испитној представи  „Чудо у Шаргану”

Љубитељи позоришта са нестрпљењем су дочекали овогодишњи фестивал „Дани Миливоја Мартиновића”. Осам представа и стотине глумаца – аматера, студената и професионалаца очекују вас од понедељка на сцени Дома културе у Богатићу.

Ninko Kovacevic - "МАРТИНОВИ ДАНИ" ОД ПОНЕДЕЉКА - ОСАМ НОЋИ ПОЗОРИШНЕ МАГИЈЕ
ЛЕГЕНДА – Нинко Ковачевић Фото: Д. Грујић

Пре званичног почетка биће откривен мурал са ликом Нинка Ковачевића, доајена АП „Јанко Веселиновић”, кој је премину 13. маја ове године.
Фестивал у понедељак, 8. октобра отварају студенти Факултета драмских уметности из Београда са испитном представом „Чудо у Шаргану”, Љубомира Симовића у режији Марије Миленковић. У представи игра и Драган Петровић, студент друге године, некада члан Омладинске сцене АП „Јанко Веселиновић”.
У уторак се представља КУД „Бриле” из Беочина, са „Херојима нације”, Ивана М. Лалића, у режији Секуле Петровића, а у среду позориште „Бата Булић” из Петровца на Млави са представом „Ми чекамо бебу” Стевана Копривице у адаптацији и режији Милоша Јагодића.
КУД „Караџић” из Лознице у четвртак ира „Вирус” Синише Ковачевића, у режији Зорана Грујића, у петак долазе Јагодинци са „Идемо у лов” Жоржа Фејдоа, у режији Љиљане Ивановић.
Првог дана викенда, у суботу сцена „Маска” из Шапца извешће „Хотел и сан”, у адаптацији и режији Ивана Томашевића, а у недељу ансамбл ПАБ „Батајница” одиграће „Прљав веш” у режији Саше Латиновића.
Последње фестивалског дана у част награђених Шабачко позориште и Сцена „Маска” извешће „Искушење” Драгана Маринковића у режији Ивана Томашевића.
Као и ранијих година, жири ће после сваке представе бирати најбољег глумца фестивалске вечери, а последњег фестивалског дана доделиће се признања за главне и епизодне мушке и женске роле, биће проглашен најбољи млади глумац, а први пут биће уручена награда „Зоран Ђонлић” за афирмацију позоришног аматеризма.

Д.Г.

Насловна фотографија: Архива АП „Јанко Веселиновић“

Related Images: