SNS logo veliki - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС БОГАТИЋ
ИСТАКНУТО ТРАКА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС БОГАТИЋ

pin - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС БОГАТИЋ

Општински одбор Српске напредне странке Богатић доставио нам је саопштење поводом десетогодишњице оснивања странке, које преносимо у целости.

Драги чланови и симпатизери, цењени медији и пре свега, поштовани грађани Богатића, а потом и целе Србије – Општински одбор Српске напредне странке у Богатићу Вас обавештава да се данас, у недељу 21.10.2018. године навршава десет година од оснивања наше политичке организације. Овај леп јубилеј желимо да искористимо како би Вам се обратили и најискреније захвалили на свему ономе што смо заједно прошли у тешкој борби за демократски уређену, економски јаку, безбедоносно сигурну и међународно поштовану и уважену Србију.  Заједно смо закорачили на „пут“ који је био по много чему неизвестан, препун „трња“ и веома ризичан, сада већ те давне 2008. године. Међутим, од самог почетка је постало јасно, да смо кренули правим и једино исправним путем, а уважавање, разумевање и огромна подршка коју смо добили од Вас су само расли из дана у дан. Потврда свега наведеног је дошла већ на првим изборима на којима смо заједно наступили – „вапај“ за променама и борба за будућност Србије је кренула са изборима 2012. године и доласком на власт Српске напредне странке. Тада на чело наше странке долази човек који има визију, знање, хтење, харизму и неоспорне лидерске способности – председник Александар Вучић!

Од првог радног дана на месту првог потпредседника Владе, преко премијера и сада као председника Републике, Александар Вучић се ухватио у коштац са огромним проблемима који су оптерећивали нашу земљу, како на унутрашњем, тако и на међународном плану. Држава је била на ивици банкротства, финансијски уништена и опљачкана, са огромном стопом незапослености, високом инфлацијом, динаром као валутом који је сваки дан губио своју вредност и пре свега, с нашим грађанима који су пали у апатију и депресију, у потпуности изгубивши сваку наду у боље сутра. Ниједног тренутка не бежећи од одговорности и указаног поверења, председник Вучић предузима мукотрпан и тежак рад, улаже огромну енергију и ентузијазам и сопственим примером шаље поруку свима нама да се може и мора кренути напред. Почиње бескопромисну борбу са митом и корупцијом, као рак раном нашег друштва и извором највећег друштвеног проблема, предузима непопуларне и са сваког аспекта тешке, али у том тренутку преко потребне реформе финансијског сектора без којих би се неминовно склизнуло на пут без повратка, како државе, тако и целокупног друштва. Истовремено, акценат се ставља на оснаживање привредне активности, привлачењу страних инвеститора и отварању нових радних места, пре свега у реалном (произвођачком) сектору. Ништа од овога не би било могуће спровести без промене слике наше земље у иностранству – почињу се разбијати уврежени стереотипи о нашој држави и Србија почиње развијати пријатељске односе са свим земљама, на све четири стране света. Председник је добродошао гост и цењен партнер, како у Бриселу, Берлину, Паризу, Вашингтону, тако и у Москви и Пекингу.

Александар Вучић као одговоран човек и политичар и Српска напредна странка као државотворна партија, нису се скривали, ћутали и избегавали решавање проблема који је постао препрека нашем даљем напретку и развоју, као и чланству земље у ЕУ. Наравно, у питању је трајно решење статуса КиМ, као проблема који своје корене вуче годинама, деценијама, па и вековима уназад. Гарнитуре политичких елита које су се смењивале на власти у поменутом периоду, гурале су „главу под јастук“, пред очигледним проблемом који је настајао и временом постајао све већи и снажнији. Они који су се пак одлучили, да га на неки начин решавају, предузимали су одређене активности које нису биле прикладне за дати историјски тренутак. Како време пролази, последице нашег (не)чињења су итекако видљиве и штетне по наше државне и националне интересе. У датим, изразито неповољним околностима, председник Вучић се свим силама труди да се постигне најбоље могуће решење за српски народ, које ће пружити шансу за све оне који долазе после нас, да немају то бреме и терет на леђима као данашња генерација. Требају да буду поносни на нас и да наставе живети у миру и благостању, у богатој и развијеној Србији!

Постигнута стабилност као предуслов свега, унутрашње реформе друштва које су дале конкретне резултате, подигнут углед и улога Србије у свету је резултат који је председник Вучић постигао захваљујући огромној и безусловној подршци нашег народа, која из дана у дан расте и која своју потврду добија на свим одржаним изборима у периоду од 2012. – 2018. године.  Не сумњамо да ће се тако наставити и у времену које је пред нама јер политика која мења Србију на боље, пружа нам свима шансу за миран живот, достојанствен човека и улива наду у бољу и сигурнију будућност – нема алтернативу!  Та политика се најјасније и најбоље персонификује у лику и делу председника Србије и председника Српске напредне странке, Александру Вучићу! Са друге стране и на другом полу наше политичке сцене имамо оне који желе да врате Србију у период где су лични интереси били изнад свега, а не интереси народа. Пљачка сопственог народа, понижавање и обезвређивање истог је највећи злочин који може да уради носилац највиших државних функција. Спроведене приватизације где су су се појединци енормно обогатили на „рачун“ оних који су тај капитал мукотрпно стварали педесет и више година, а потом и отпуштање 400. 000 људи са својих радних места, неутемељено у буџету подизање плата и пензија само да би се што дуже времена остало на власти су само неке од „тековина“ оних који се ових дана свим силама, уз помоћ својих тајкунско – криминалних пријатеља и одређених светских центара моћи, желе вратити у „епицентар збивања“ и на тај начин  завршити започето и прекинуто. Нуди се грађанима политика препуна мржње која се огледа у цивилизацијски недопустивом промовисању насиља – позивање на вешање на Теразијама премијерке Ане Брнабић и председника Александра Вучића је само један од таквих примера! Узвикивање парола „мрзим Вучића“ и „Вучићу педеру“ осликава ментални склоп тих људи и показује сву њихову немоћ пред непобитним чињеницама и аргументима, који недвосмислено показују да је у Србији тренутно „много боље, него што је било раније, а много лошије од онога што ће тек бити у будућности“! На њихову велику жалост, наш народ је немогуће два пута преварити – жеље су једно, а стварност и реалност нешто сасвим друго, јер ко се једном окрене и почне радити против интереса истих оних који су му указали своје поверење, ту повратка на старо више нема и неминовно следи одлазак на сметлиште политичке историје!

Општински одбор Српске напредне странке у Богатићу се кроз све ове године мењао, растао и развијао. Протеком времена постали смо све већи, снажнији и јединственији и тако постали незаобилазни чинилац на „политичкој позорници“ наше општине. Кроз нашу одборничку групу у скупштини општине и кроз деловање наших високих функционера на локалу, свакодневно смо се борили за интересе сваког суграђанина, сваког појединца, сваког оног који има проблеме који га муче и тиште. Основно начело у раду је било, јесте и увек ће бити домаћинско пословање и вођење рачуна о сваком утрошеном динару. Као релативно мала средина, најважније од свега је било обезбедити нормално функционисање система и да нико од крајњих корисника не буде угрожен, што смо редовно и чинили кроз усвајање општинског буџета, који је увек имао елементе, како развојног, тако и социјалног, али признајемо, ипак не у оној мери која би нас у потпуности задовољила. Свесни смо итекако чињенице да је за наставак радова на великим инфраструктурним пројектима, који изискују огромна новчана средства која превазилазе наше објективне могућности, као што су канализациона и водоводна мрежа и изградња нових објеката различитих намена, постоји потреба за квалитетнијим и бољим повезивањем са Владом републике Србије и ресорним министарствима, канцеларијом за управљање јавним улагањем, као и коришћењем приступних фондова ЕУ. Акценат свих нас ће у наредном периоду бити управо на оваквом концепту рада и размишљања у покушају да Богатић привредно развијемо и подигнемо га у сваком погледу, на један виши ниво. Због тога нам је потребна Ваша још снажнија подршка у времену које је пред нама и искрено верујемо да заједно можемо све те постављене задатке и циљеве и остварити. На самом крају искористићемо прилику да се захвалимо поштеном мачванском домаћину, раднику и сељаку, нашима најстаријима – драгим пензионерима, који су поднели највећи терет у „подизању државе из пепела и ударању здравих темеља“ за све оне који долазе после њих, а то су најмлађи, ђаци и студенти – свима без изузетка, желимо да кажемо једно ВЕЛИКО ХВАЛА на свему што сте дали за нашу, једну и једину, мајку Србију! Иза нас је првих десет година, а испред нас још много, много…данас ћемо достојанствено прославити рођендан, а већ сутра ујутро, раном зором кренути у нове победе.

Хвала Вам још једном на свему – Општински одбор СНС Богатић

Related Images: