Porez naplata Naslovna - НЕСПОРАЗУМ: ПРИНУДНИ УПРАВНИК ПОГРЕШИО АДРЕСУ, ПА ПОКУЦАО НА ВРАТА ДОМАЋИНА У ДУБЉУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

НЕСПОРАЗУМ: ПРИНУДНИ УПРАВНИК ПОГРЕШИО АДРЕСУ, ПА ПОКУЦАО НА ВРАТА ДОМАЋИНА У ДУБЉУ

pin - НЕСПОРАЗУМ: ПРИНУДНИ УПРАВНИК ПОГРЕШИО АДРЕСУ, ПА ПОКУЦАО НА ВРАТА ДОМАЋИНА У ДУБЉУ

Када се недавно појавио пред њиховом породичном кућом, принудни управник нерегистрованих стамбених заједница је најпре збунио, а потом насмејао  Радмилу и Живомира Дрезгића из Дубља и на крају се културно извинио!

Са решењем о свом постављењу принудни управник се појавио испред куће Радмиле и Живомира Дрезгића, представио се и рекао да треба да остави решење. У решењу је писало да је зграда у Улици ђенерала Драже и управник  је, пошто је  осмотрио кућу домаћина,  поверовао да је на правој адреси – у стамбеној згради којом треба да управља.

Радмила је збуњено гледала у човека и чудила се – шта ће њима принудни управник. Помислила је, каже, да је све могуће, али њој и супругу као вредним домаћинима после толико година рада и заједничког живота заиста није потребан управник, па још принудни!

– Да ли је ово Улица ђенерала Драже број 10? – питао је  управник.

– Јесте, али ово је наша кућа, није стамбена зграда – одговорила је Радмила.

Неспоразум је убрзо разрешен када су заједно утврдили да је управник уствари именован  стамбену зграду која је на броју 8.

Општинска управа је недавно изабрала принудног управника за 21 стамбену зграду на подручју општине, у којима станари у законском року нису конституисали стамбену заједницу и изабрали управника.

Неспоразуми као овај се повремено догађају због неодговарајуће нумерације кућа и стамбених зграда, због чега су у недоумици често поштари, судски  и општински курири.

У катастру, полицији, личним документима грађана и државним списима једна зграда или кућа има два броја, што грађани открију тек када покуцају на врата државних органа. 

Д.Г.

Насловна фотографија: илустрација, фото Мачва Прес

Related Images: