Korona na pijaci 1210x642 - БОГАТИЋ: ТРИ МЕСЕЦА ОДОЛЕВАЛИ КОРОНИ, ЗА НЕДЕЉУ ДАНА 7 "ПОЗИТИВНИХ"
ИСТАКНУТО ТРАКА

БОГАТИЋ: ТРИ МЕСЕЦА ОДОЛЕВАЛИ КОРОНИ, ЗА НЕДЕЉУ ДАНА 7 „ПОЗИТИВНИХ“

pin - БОГАТИЋ: ТРИ МЕСЕЦА ОДОЛЕВАЛИ КОРОНИ, ЗА НЕДЕЉУ ДАНА 7 "ПОЗИТИВНИХ"

Од почетка епидемије до 29. јуна – 0, а за недељу дана, према званичним подацима Завода за јавно здравље у Шапцу – 7 инфицираних корона вирусом.

Овај биланс, вероватно, није коначан и, дефинитивно, корона је ушла у Богатић. Наредни дани показаће у којој мери ће се инфекција раширити, а ни највећи оптимисти не очекују да ће се број „позитивних“ задржати на овом нивоу.

Korona Bogatic1 - БОГАТИЋ: ТРИ МЕСЕЦА ОДОЛЕВАЛИ КОРОНИ, ЗА НЕДЕЉУ ДАНА 7 "ПОЗИТИВНИХ"

После укидања ванредног стања и либерализације мера ђаци су кренули на екскурзије, организовали су матурске вечери, пунолетства, прославе рођендана, одржани су избори, годишњице матура….

Иако је на јавним местима приметно да већи број грађана него раније, од регистровања првог случаја, користи заштитне маске, управо у том периоду откривено је још 6 инфицираних корона вирусом.

Колико има случајева који нису откривени, колико ће још бити међу онима који су били изложени зарази јер су били у контакту са оболелима, колико ће нових случајева бити после великог броја масовних скупова…

Доста је питања која немају одговор, а у најбољем случају како би се зауставило ширење инфекције свако би у наредним данима требало да се придржава упутстава епидемиолога и заштити себе и људе у свом окружењу.

Д.Г.

Related Images: