Setva Naslovna e1673857023764 - ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ЗА СЕТВУ, ОПШТИНА ПЛАЋА КАМАТУ - ПРИЈАВЕ У ПОНЕДЕЉАК 18. ЈАНУАРА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ЗА СЕТВУ, ОПШТИНА ПЛАЋА КАМАТУ – ПРИЈАВЕ У ПОНЕДЕЉАК 18. ЈАНУАРА

pin - ПОВОЉНИ КРЕДИТИ ЗА СЕТВУ, ОПШТИНА ПЛАЋА КАМАТУ - ПРИЈАВЕ У ПОНЕДЕЉАК 18. ЈАНУАРА
Општина Богатић у буџету за 2021. годину определила 8.000.000 динара за субвенционисање камате пољопривредним произвођачима за кредите којима ће финансирати пролећну сетву. Банка Интеза ће одобравати кредите у износу од 200.000 до 500.000 динара.

Пољопривредници и ове године могу да рачунају на финансијску подршку из буџета Општине Богатић за сетву пролећних култура.

Општинска управа је данас позвала све заинтересоване пољопривреднике да се у понедељак пријаве за бескаматни кредит.

– За разлику од ранијих, ове године позив за пријављивање је упућен доста раније, чиме је локална самоуправа показала да је спремна да помогне пољопривредницима да на време добију новац за пролећну сетву. Банка Интеза је понудила најнижу годишњу камату за пласман кредита, а у буџету је опредељено 8 милиона динара за субвенционисање камате. То значи да пољопривредници којима кредит буде одобрен банци  треба у уговореном року да врате само главницу – рекао је Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић.

Теодоровић додаје да ће се одобравати кредити у износу од 200.000 до максимално 500.000 динара, што је мањи максимални износ него прошле године.

– Овако више пољопривредника може да добије кредит, укључујући и оне са мањим поседом. Након што се пријаве за кредит пољоприведници треба да прикупе документацију за подношење захтева, како је објављено на сајту Општине. Стручне службе локалне самоуправе ће као и ранијих година помоћи пољопривредници да попуне захтев – додао је Теодоровић.

Заинтересовани пољопривредници се могу пријавити у понедељак, 18. јануара у радно време, од 8 до 15 часова у шалтер сали Општинске управе.

Општинска управа ће, с обзиром да се очекује велико интересовање, обезбедити да буду испоштоване епидемиолошке мере заштите од вируса Ковид-19.

(Д.Г.)

Related Images: